2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Bitlis'te karla mücadele çalışmaları sürüyor

Bitlis'te, turistik öneme sahip Nemrut Dağı Krater Gölü'nün kar nedeniyle kapalı olan yolu dün açıldı. Köy Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, kar kalınlığının yer yer 12 metreyi bulduğu yol, 10 süren bir çalışmayla ancak açılabildi.

Yolun açılmasıyla birlikte gelen ilk turist kafilesi Nemrut'a hayran kalırken, Hollandalı turistlere Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu tercümanlık yaptı.


Bitlis'e 13 kilometre uzaklıkta olan Nemrut Krater Gölü yolu, Köy Hizmetleri Müdürlüğü'ne ait 3 iş makinesi ve 6 personel ile 10 gün süren çalışmalar sonucunda ancak açılabildi. Nemrut Dağı'na çıkan Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, incelemelerde bulundu. Kar kalınlığının yer yer 12 metreyi bulduğu yolda açılan tünellerden araçların geçememesi nedeniyle Vali Hacımustafaoğlu, yaya olarak gitmek zorunda kaldı. Vali Hacımustafaoğlu, bu yıl yapılması planlanan telesiyej tesisleri ve konaklama tesisleri konusunun, yabancı yatırımcıların ilgisini çektiğini söyledi.

Hacımustafaoğlu, "Bilindiği gibi Bitlis ili Türkiye'nin en çok kar alan bölgesi. Şu an burada metrelerce yükseklikte kar var. 10 gündür Köy Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, bu yolu açmaya çalışıyor. Bugün akşam yolların açma çalışmalarının bitirilmesini tahmin ediyoruz. Görüldüğü gibi çok sayıda turist geliyor. Bu bölge Bitlis'in ve Türkiye'nin cennet yörelerinden biri. Ama henüz hiçbir tesis yapılmamış. Önümüzdeki günlerden itibaren buraya hem yaz sporlarına hem de yaz turizmine hizmet edecek tesisler yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca, bu yıl kayak ve kış sporları için bir atılım yılı olacak. Önümüzdeki günlerde bölgenin gelişim planları ihaleye çıkarılacak. Bu planlar gerçekleştikten sonra bölgeyi turizme açacağız. İlk yatırımı Valilik Özel İdare Müdürlüğü olarak kayak tesisi yapmak suretiyle başlamak istiyoruz. Bundan sonra da özel sektörü ve uluslararası kuruluşları davet edeceğiz" dedi.


Nemrut Krater Gölü'nün yolunun açılmasıyla birlikte bölgeye yılın ilk turist kafilesi de geldi. 35 kişilik Hollandalı kafile üyeleri, Nemrut Krater Gölü'ne hayran kaldıklarını belirttiler. Metrelerce karın arasından geçerken hatıra fotoğrafı çektiren turistlere Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu tercümanlık yaptı. Hacımustafaoğlu, turistlere Fransızca, Nemrut Krater Gölü'nde yapılacak tesisler ve bölge hakkında bilgi verdi.

BİTLİS - İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2004 Perşembe 23:08:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?