1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis'te kayak çalışması

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, bu yıl Nemrut Kayak Merkezi'ne kar yağmamasından dolayı beklenen verimi alamadıklarını söyledi.

Vali Atbaş, Türkiye'nin en uzun kayak pistlerinden birine sahip olan Nemrut Kayak Tesisleri'ne bu yıl beklenen karın yağmadığını söyledi. Bitlis İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz yıl 4 milyon YTL harcanarak tamamlanan tesislerin gelecekte önemli kayak merkezleri arasında yer alacağını ifade eden Vali Atbaş, tesislerde yaptırılan kafeteryanın yanı sıra modern tesislerin de kurulması gerektiğini vurguladı. Bir doğa harikası olan Nemrut'un turizm merkezi olma yolunda olduğunu belirten Vali Atbaş, "Nemrut Krater Gölü ve Van Gölü'nün eşsiz manzarasıyla tam bir turizm merkezi olma yolunda ilerliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa yürüteceğimiz projelerle burasının turizme kazandırılmasını sağlayacağız. Hedefimizde 20-30 yataklı bir konaklama merkezi yapmak vardır. Gerekli izinler ve tabiatına uygun şekilde imar yapılması için görüşmelerimiz devam etmektedir" dedi.

Orta Anadolu'da yaygın olan kültür turizmini Bitlis'te de uygulamak amacında olduklarını vurgulayan Atbaş, "Son yıllarda kıyı ve deniz turizmi yanında 'Kültür Turizmi'nde hızla gelişiyor. Kültür turizmini yaşayan insanlar bu tür bölgelerde uzun süre kalıyor ve her yıl bu ziyaretlerini gerçekleştiriyor. Van Gölü ve çevresini bir destinasyon olarak kabul edersek, bu tür bir turizmden büyük ölçüde fayda sağlayabiliriz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 18:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?