1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis'te KÖY-DES çalışmaları

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, köylerin altyapı eksikliğinin giderilmesi için uygulanan Köy-Des programı kapsamında 4 yılda yaklaşık 60 milyon YTL harcandıklarını belirtti.


Köy-Des kapsamında gönderilen ödenekten en büyük payı Hizan ve Mutki ilçelerinin aldığını belirten Vali Atbaş, proje kapsamında 302 köye şebekeli içme suyu götürdüklerini söyledi. Artık köylerde kadınların içme suyu taşıma devrinin bittiğini kaydeden Vali Atbaş, "2005 yılının ortalarında uygulanmaya konulan Köy-Des projesi kapsamında bugüne kadar gönderilen toplam 60 milyon YTL'lik bir ödenekle köylerimizdeki sorunları giderdik. Bu ödenek İl Özel İdaresi'ne son 4 yılda aktarılan ödeneğin iki katına eşittir" dedi.


Kış mevsiminin ağır geçtiği ve inşaat sezonun ise kısa sürdüğü bölgede yapılan yol ve içme suyu şebekelerinin kısa sürede tahrip olduğunu kaydeden Vali Atbaş, "Son 4 yılda hemen hemen bütün köy yollarında çalışma yaptık. Yollarımız kış şartlarından dolayı tahribatlara uğruyor. Bir yıl önce yaptığımız yolları bir yıl sonra yeniden tamir etmek zorunda kalıyoruz. Bu nedenle özellikle doğa şartlarının ağır olduğu Hizan ve Mutki'de daha farklı çalışmalar yapmak zorunda kalıyoruz" şeklinde konuştu.

...
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 01:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?