1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis'te ödüllü film sevinci

Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, geçtiğimiz yaz aylarında Bitlis'te çekilen ve bir ailenin yaşantısını anlatan 'Hayatın Tuzu' adlı filmin, İpekyolu Film Festivali'nde jüri özel ödülüne layık görülmesine çok sevindiklerini belirtti.


Bursa'da bu yıl 3'ncüsü düzenlenen 'Uluslararası İpekyolu Film Festivali'ne katılan ve çekimleri Bitlis'te yapılan 'Hayatın Tuzu' adlı film, Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) jüri özel ödülüne layık görüldü. Murat Düzgünoğlu'nun yönettiği ve Levent Ülgen, Güzin Çorağan, Görkem Kanbolat ile Şener Kökkaya'nın oynadığı Hayatın Tuzu, adlı film 6 Mart 2009'da Fikirtepe Film tarafından vizyona çıkarılacak.


Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, anne, dört çocuğu ve onları çevreleyen yaşamı konu alan ve Bitlis'te çekilen filmin ödül almasından son derece mutluluk duyduklarını ifade etti. Filmin Bitlis tanıtımında büyük rol oynayacağını vurgulayan Işıkgör, "Ödül kazanan bir filme sahip olduğumuz için çok mutluyum. Var olan potansiyelin değerlendirilmesi için Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu konuda destek veren tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum. Filmi yöneten Murat Düzgünoğlu'nu da bu başarısından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 13:20:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?