7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Bitlis'te Patates Üreticileri Birliği kuruldu

Ahlat İlçe Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, Ahlat patatesinin marka haline getirilmesi için gayret sarf ettiklerini bildirerek, bu manada 'Patates Üreticileri Birliği (PÜB) adı altında yeni bir birlik oluşturduklarını söyledi. 

Ahlat Ziraat Odası (AZO) Başkanı Necat Demirden yaptığı açıklamada, her ürüne bir birlik kurulması gerektiğini kaydetti. Birlik kuruluşunda çiftçi dayanışmasının şart olduğuna vurgu yapan Demirden, 25 üreticinin bir araya gelerek birliği oluşturduklarını ve PÜB başkanlığına da kendisinin getirildiğini açıkladı. Demirden, "Serbest piyasa koşullarında ayakta kalmak, rekabet ortamında yer almak için birlikteliğe ihtiyacımız vardı. Biz de PÜB'ü kurduk. Bu arada üretici birliğini kurmamız Bitlis'te bir başlangıç olacaktır. Her ürüne bir birlik gerekiyor. Ürünü pazarlamak, kaliteli tohum kullanmak, organik tarıma geçişte, birlikler önemli rol üstlenecektir. Avrupa Birliği (AB) ile rekabet ancak birlikle mümkün olur" dedi. 

Demirden, patatesin ilçe için önemli bir ürün olduğunu da sözlerine ekleyerek, amaçlarının Ahlat patatesini bir marka haline getirmek olduğunu söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 15:10:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?