2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Bitlis'te selin bilançosu 30 trilyon

Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, bir süre önce ilde meydana gelen sel felaketi nedeniyle köylerde, yaklaşık 30 trilon liralık zararın meydana geldiğini söyledi.

Vali M. Asım Hacımustafaoğlu, Bitlis Polisevi'nde düzenlediği yemekli basın toplantısında yaşanan sel felaketi ile ilgili bilgi verdi. Hacımustafaoğlu, selden zarar gördüğünü belirten yaklaşık 5 bine yakın imzanın kendilerine ulaştırıldığını belirterek, bunların hasar tespit çalışmalarının Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından sürdürüldüğünü belirtti.

Vatandaşların acil ihtiyacı olabilecek tüm malzemelerin hazırda tutulduğunu ve yeterli derecede bulunduğunu belirten Hacımustafaoğlu, "Bitlis merkezde 112 ev ve belediyeye ait 9 işyeri, Mutki merkezde 6, köylerinde 77, Güroymak merkezde 4, köylerinde 7, Hizan merkezde 3, köylerinde ise 16 olmak üzere toplam 225 ağır hasarlı ev tespit edildi. Bazı resmi kurumların ise çatıları hasar gördü. Köy Hizmetleri Müdürlüğü alanına giren, 212 kilometrelik stabilize ve asfalt yol, 28 köprü ve 122 sanat yapısı hasar gördü. Şu ana kadar 28 adet çadır dağıtımı yapıldı. 30 adet çadır da Mutki ve Hizan'a gönderilmek üzere hazır bekliyor. Karayollarında ise çeşitli yerlerde gelen heyelandan dolayı 2.9 trilyon liralık zarar tespit edildi. Şu ana kadar 23.5 trilyon zarar tespit ettik. Bu zararın 30 trilyonu aşacağı bekleniyor" dedi.

Yaklaşan seçimler öncesi ulaşım konusuna değinen Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, yağışların olmaması durumunda önümüzdeki hafta içinde seçim sandıklarının yerlerine ulaştırılacağını ifade etti.

BİTLİS-(İHA)
Yayın Tarihi : 21 Mart 2004 Pazar 00:49:25
Güncelleme :23 Mart 2004 Salı 20:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?