6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Bitlis'te sığır yetiştiriciliği

Bitlis Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (BDSYB), Ahlat İlçesinde sığır yetiştiricilerine yönelik eğitim semineri düzenledi. 

Bitlis Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Programı (DAKP) kapsamında kabul edilen "Damızlık Birliği Etkin Saha Porjesi" ile damızlık sığır yetiştiricilerine yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına başlandı. 

Ahlat Selçuklu Çarşısı'nda bir kahvehanede verilen eğitim ve bilgilendirme seminerinde hayvan sahiplerine süt sığırcılığı, suni tohumlama, yem bitkileri ve beslenme konularında bilgi verildi. Bölgede hayvancılığın gelişmesi ve yaygınlaştırılması için proje kapsamında bir dizi çalışmalar yürütüldüğünü anlatan veteriner Abdussamet Baycan, proje ile hayvansal ve bitkisel üretimi artırmak ve kaliteyi iyileştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Baycan, az masrafla daha kaliteli ürün elde etmenin mümkün olduğunu ifade etti. 

Bitlis Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin proje süresince hayvan sahiplerine yönelik vereceği eğitim çalışmaları ve seminerlerin Bitlis merkezi, ilçeler ve köylerde devam edeceği belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2007 Pazar 12:27:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çağrı uçar IP: 85.104.12.xxx Tarih : 14.03.2007 10:07:06
selam ben 2004 2005 konya veeteriner sağlık meslek lisesi mezunuyum veteriner sağlık teknisyeni unvanına sahibim suni tohumlama sertıfıkam war turkıyenın her yerınde gorew yapmak ısterim damızlık sıgır yetiştiriciler birliği gönüllüleri yardımcı oluyrsanız sewinirim 05434700303