2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Bitlis'te Turizm Haftası etkinlikleri

Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, ilde kurulu olan sanayinin gelişmede çok fazla etkin olamayacağını, bu konuda vatandaşların desteği gerektiğini belirterek, "Artık Bitlis'e, Bitlisli'nin el atmasının zamanı gelmiştir" dedi.
İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen Turizm Haftası konulu toplantıya katılan Vali M. Asım Hacımustafaoğlu, yaptığı konuşmada, ilin kurtuluşunun turizm sektörü olduğunu vurguladı. Hacımustafaoğlu, Bitlis'in Nemrut, Süphan gibi bir çok doğal güzelliklerinin bulunduğunu belirterek, "Bu eserleri değerlendirmemiz durumunda Bitlis'e çok şey kazandırmış olacağız. Ayrıca bunları geliştirirken, konaklama sektörünü de canlandırmak zorundayız. Bu konuda dışarıda bulunan Bitlisli'lere çok büyük işler düşmektedir" dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör de yaptığı konuşmada, su ve kıyı turizminin artık cazibesini kaybettiğini, günümüzde inanç turizminin büyük önem kazandığını söyledi. Işıkgör, Bitlis'te bulunan birçok tarihi eserin bugün yıkılmaya yüz tutmuş durumda olduğunu belirterek, "Bunları korumak ve turizme kazandırmak, bizlerin görevidir. İl dışındaki hemşehrilerimiz ya buradan bir ev satın alarak, ya da bir evin bakımını üstlenerek, bizlere yardımcı olmalarını istiyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlerin eserlerini okumalarının ardından, sinevizyon gösterisi ile Bitlis'in tanıtımı yapıldı. Yarışmalarda dereceye girenlerin ödülleri, davetliler tarafından verildi. İhlasiye Medresesi'nde Cevatcan Ulutaş tarafından hazırlanan kişisel yağlı boya resim sergisinin açılışı yapıldıktan sonra, davetlilere ikramda bulunuldu.
Kutlama programına, Vali M. Asım Hacımustafaoğlu, Vali Yardımcısı Salih Altınok, Bitlis Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.
BİTLİS - İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2004 Perşembe 21:47:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?