7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Bitlis'te yol eylemi

Bitlis'te, Tatvan ilçe karayolunda gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle sık sık trafik kazalarının yaşadığını, birçok kişinin hayatını kaybettiğini belirten vatandaşlar protesto eylemi düzenledi.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Bitlis Şubeler Platformu üyeleri ile kadın erkek ve çocuklardan oluşan kalabalık adına basın açıklaması yapan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Bitlis Şube Başkanı Osman Fatih Şanlı, Tatvan yolunun 'ölüm yolu' olarak adlandırılmasını istemediklerini belirtti.

Şanlı, yaşanan kazalardan ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının sorumlu olduğunu belirterek, "Bitlis'te özelikle son aylarda Bitlis-Tatvan karayolunda hepimiz üzen ve birçok evin ocağını yıkan ölümler ve ağır yaralamalı trafik kazaları yaşanıyor. Son olarak geçtiğimiz 27 Haziran tarihinde Hüseyin adlı bir çocuk trafik kazasında hayatını kaybetti. Daha önce de yine Çam Sitesi, Devlet Hastanesi ve değişik yerlerde bu yolda ölümlere ve sakatlar yol açan kazalar yaşadık. Başta biz sendikalar ve siz halk olarak, sadece başsağlığı dileğiyle bu acıların bitmeyeceğini çok iyi biliyoruz. İşte bu yüzden bu sorunlara dikkat çekmek için buradayız" dedi.

Son yıllarda Bitlis şehir merkezinin Rahva Ovası'na doğru taşındığını ve birçok yatırımların bu alanda yapıldığını ifade eden Şanlı, şunları söyledi: "Ancak, yapılan bu yatırımlar alt yapıdan yoksun planlanmaktadır. Bitlis'in büyümesini biz de istiyoruz. Ancak bu yerler açılırken güvenliğe önem verilmelidir. Alt ve üst geçitler, bariyerler, trafik levhaları, yeterli ışıklar ve kavşakların yapılması gerekir. Bununla ilgili tüm kurumlar bu hizmeti getirmekten ve denetlemekten sorumludur. Ancak bu kurumlar bugüne kadar ölümler ve yaralamalardan sonra sadece politik olarak başsağlığı dilemekten başka bir şey yapmadı. Biz artık buranın ölüm yolu olarak adlandırmasını istemiyoruz. İlgili kurumlar hakkında huzurunuzda basın yoluyla suç duyurusunda bulunuyoruz. Bunlar trafik kazaları değil cinayettir ve sorumlusu da hizmet vermekle yükümlü kurum ve kişilerdir. Bizler bu ölüm yolunu sembolikte olsa 1 dakikalık kapatmayı düşündük. Ama buna mevcut koşullar izin vermiyor".

Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasının ardından grup, yolda meydana gelen trafik kazlarında hayatını kaybedenlerin anısına 1 dakikalık alkışlı protestoda bulundu. Ardından yola karanfil ve taşıdıkları pankartları bırakan vatandaşlar sessizce dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2007 Cumartesi 15:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir demir IP: 88.224.53.xxx Tarih : 3.07.2007 08:25:24
tebrik ederim sizi