1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis'ten İran'a çimento ihracatı

Bitlisli iş adamı olan Fenerbahçe Kulübü 2'nci Başkanı Nihat Özdemir, bölgenin yanı sıra İran'a çimento ihraç edeceklerini belirterek, "Şu andaki hedef pazarımız İran'dır" dedi.

Bitlis-Güroymak yolu üzerinde inşa edilen ve 80 kişinin istihdam edileceği Limak Çimento Tesisi'nin inşaatında incelemelerde bulunan Özdemir, tesisi hakkında gazetecilere bilgi verdi. Özdemir, tesisin yıllık kapasitesinin 300 bin ton olduğunu vurgulayarak, "Bölgenin çimento ihtiyacını karşılayacak olan tesis, ilerleyen zamanlarda İran'a da ihracat yapacak. Hedef pazarımız şimdilik İran'dır. Eğer İran'dan gerekli talebi almayı düşünüyoruz. Şu anda Kurtalan'dan İran'a çimento ihracatımız sürüyor. Ancak buradan da ihracat yapmayı düşünüyoruz" dedi.
Tesisin bu ayın sonunda faaliyete geçeceğini belirten Özdemir, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bitlis'in ağır kış şartlarından dolayı tesisin inşaatında gecikme meydana gelmiştir. Ancak bu açığı kapatmak için çift vardiya sistemi ile 190-200 kişi çalıştırarak tesisi yetiştirmeye çalışıyoruz. Gece gündüz sürdürdüğümüz çalışmalar sonunda mayıs ayının son günlerinde deneme çalışmaları yapacağız. Randıman almamız halinde üretime başlayacağız. İnşaatın yanı sıra montaj çalışmaları da ayrıca devam ediyor. Tesisteki makinelerin yüzde 20'lik kısmını monte etmiş durumdayız. Aralıksız çalışmalarımız sonunda inşaatı tamamlayarak hizmete sunacağız."

Bitlislilere seslenen Özdemir, önemli bir tesisi inşa ettiklerini, bundan sonra kendi imkanları ile ayakta durabilen bir tesis yaptıklarını belirterek, "Bu tesis Bitlis için ilk tesistir. Bunun devamı ve büyümesini hedefliyoruz. Türkiye'nin ekonomisi büyürse, ihracat rakamları büyürse ve bölgede ekonomik olarak uygun malzemeler bulabilirsek bu fabrikayı büyütmeyi düşünüyoruz. Ancak şu anda kendi ayakları üzerinde durabilecek, para kazanabilecek, yatırımı geri dönüştürebilecek bir tesis yapmayı hedefliyoruz. İnşallah bu fabrika Bitlis'e küçük gelir de biz de büyütürüz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 17:50:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?