8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitlis'ten israil'e tepki

BİTLİS'TEN İSRAİL'E TEPKİ

Bitlis'te, bazı sivil toplum örgütleri ve derneklerin düzenlediği bir yürüyüş ile İsrail kınandı.

Akşam saatlerinde Kazım Paşa İlköğretim Okul önünde toplanan kalabalık, 'Kahrolsun İsrail', 'Katil İsrail Filistin'den Defol' şeklinde sloganlar atarak yürüyüşe geçti.

Kalabalığın Mutku Durağı'na gelene kadar çevredekilerin de katılımıyla sayı binleri buldu.

Burada bir konuşma yapan Diyanet-Sen Bitlis Şube Başkanı Cebrail Yakışır, İsrail saldırılarını kınayarak, birlik olmanın zamanının geldiği söyledi.

İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırılara kimsenin duyarsız kalmaması gerektiğini de belirten Yakışır, "Biz hepimiz geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen lanet saldırıyı kınamak üzere buradayız. Hunharca saldırıdan başka bir amacı olmayan, kalleş İsrail askerleri tarafından vahşice öldürülen şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu saldırıların sonunda ilahi adalet tecelli edecektir. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra bir konuşma yapan Anadolu Gençlik Dergisi Bitlis Temsilcisi Mustafa Cengiz ise "Belki diyeceksiniz ki, burada bağırıp çağırmakla ne olur? Biz de diyoruz ki, ya rab şahit ol, melekler şahit olun bu olaylara. Hunharca yardım gemisine helikopterlerle indirme yapan İsrail askerleri kadın, yaşlı, çoluk çocuk demeden şiddet uygulayarak yüreğimizi yaralamışlardır. Allah bunları onların yanına bırakmasın. Gemide şehitlik mertebesine yükselen şehitlerimize Allah'tan rağmen kederli ailelerine sabır ve başsağlığı dilerken, gemide yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Allah yar ve yardımcınız olsun" diyerek sözlerini tamamladı.

Gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenler için dualarında edildiği mitingde kalabalık bir de İsrail bayrağını yaktı.

BİTLİS'TEN İSRAİL'E TEPKİ
BİTLİS'TEN İSRAİL'E TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 19:35:04
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 13:03:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?