1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bitsin artık bu çile!

Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar beldesinin Kışklı Mahalle sakinleri 50 yıllık içme suyu sorunlarının çözülmesini bekliyor.

Süphan Dağı'nın eteğinde bulunan ve daha önce köy statüsünde iken bir süre önce Aydınlar beldesine bağlanan 2 bin 400 metre yükseklikteki mahallenin yarım asırdan beri su sorunu çektiği belirtiliyor.

Mahallede, devlet birimlerinin çabalarına rağmen yeterli su kaynağı bulunmadığı için sorunun sürdüğü bildirilirken, daha önce yapılan çeşmelerden bir parmak kalınlığında akan su için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, hem içme hem de günlük su ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar. Hayvanların ise kilometrelerce uzaklıktaki yerlerden sulama ihtiyaçlarının karşılandığı anlatıldı.

Kışklı Mahallesi Muhtarı Salih Emre, 50 yıllık su çilelerinin hala devam ettiğinim belirtti. Emre, 40 haneli mahallede 414 kişi yaşadığını, halkın çok az akan 2 çeşme önünde uzun kuyruklar oluşturarak günlük içme suyu ihtiyacını karşılamaya çalıştığını anlatarak "Ayda sadece bir defa banyo yapabiliyoruz. Tek geçim kaynağımız hayvancılıktır. 7 bin adet küçükbaş hayvanımız var. Bunlara bakmakta zorlanıyoruz. Çünkü suyumuz yok. Olan su ise yeterli değil, ihtiyacımızı karşılayamıyor. Resmi kurumlara başvuru yaptık. Sağolsun devlet bize 25 bin YTL'lik ihale yapmış. Burası şebeke suyuna bağlanacak, ama kaynak su yoktur deniyor. Süphan Dağı'nın eteğinde su var. Oradan suyu getirsinler. Yoksa biz perişan oluruz. Bundan dolayı köyü terk etmeyi düşünüyoruz ,ama dedelerimizden hatıra kalan bu mirası bırakamıyoruz" dedi.

Bayanlar ise en çok eziyeti kendilerinin çektiklerini, günlerinin büyük bölümünü su taşımakla geçirdiklerini belirterek, su sorunun bir an önce çözülmesi için devletten yardım beklediklerini vurguladılar.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 19:31:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
taner duma IP: 88.247.227.xxx Tarih : 28.07.2008 15:52:40

merhaba ben taner duma bende oralıyım cok özledim be bencede bitsin bu cile!