1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bölgenin turizm imajı değişiyor

İller Bankası Genel Müdürlüğü Muhasebe ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı'nın, Van'da düzenlediği eğitim seminerine katılan 80 kişilik gurup, Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan Selçuklu Mezarlığı'nı gezdi.

Van Gölü kıyısında bulunan Ahlat'ta ilçesinde tarihi ve turistik yerleri gezen İller Bankası heyetine Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ eşlik etti.

Bölgeye ilk kez geldiklerini belirten İller Bankası çalışanları, gördükleri muhteşem güzellikler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedikleri itiraf etti. Bu geziyle bölgeye olan bakış açılarının tamamen değiştiğini ifade eden çalışanlar, Doğu Anadolu Bölgesi'nde böyle bir kentin olacağına ihtimal vermedikleri kaydettiler.

İller Bankası Genel Müdürlüğü Muhasebe ve Mali İşler Dairesi Başkanı Nilgün Aydemir ise buraların böylesine muhteşem olduğunu asla tahmin etmediğini belirterek, "Gerçekten hayranlığımı anlatamam. Buralara asla Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir şehir diyemezsiniz. En azından güzel medeniyetlerin olduğu her halinden bellidir. Ankara'dan, Van'ı, Ahlat'ı, Bitlis'i düşünmekle burada yaşamak arasında çok fark var. İnsanlarımızın gelip bu muhteşem yerleri görmesi lazım. Buraya gelen insanların bakış açılarının çok olumlu değişiyor. Aksini düşünenlerden ise art niyet ararım. Ben Antalya'ya, Bodruma tatile giden insanlarımıza Ahlat'a da gelmelerini kesinlikle tavsiye ederim" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 14:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?