1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

BTSO'da kredi protekolü

Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile İş Bankası A.Ş. arasında kredi protokolü imzalandı.

Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen protokol imza töreninde konuşan BTSO Başkanı Davut Tezcan, esnafın tefeciye düşmesindense bankalarla çalışmasının daha uygun olacağını söyledi.

Başkan Tezcan, "Üyelerimize düşük faizle kredi sağlayan bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum. Esnaflarımız son yıllarda nakit sıkıntısı yaşamaktadır. İşleri iyi gitmeyen esnafımız en azından bu şekilde nakit sorununu çözecektir. Tefeciye düşmektense bankalarla çalışmak her zaman iyidir. Protokolün her iki tarafa da hayır getirmesini diliyorum" dedi.

Protokol ile ilgili açıklama yapan Türkiye İş Bankası Ticari Satış Direktörü Murat Önen ise, "Bankamız, kuruluşundan bugüne kadar, ticaretin ve sanayinin gelişimine kaynak sağlayıp ulusal kimliğini koruyan hissedar yapısı ile ülke ekonomisinin büyümesine önderlik etmiştir. Bu çerçevede kredi ve nakit yönetimi alanında atılmakta olan yeni adımların, Bitlis'in ekonomik gelişimini destekleyecektir" dedi.

Önen, üye firmaların muhtelif finansman ve nakit yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla imzalana protokoldeki kredilerle ilgili olarak "Küçük işletmeler YTL kredileri, yatırım kredileri, tarım kredileri, iş yeri kredileri, ticari taşıt kredileri gibi krediler sağlanacaktır. Üst limiti 200 bin YTL olan kredilerde özel faiz oranları uygulanacak. 60 aya kadar varan vadelerle esnaflarımıza kredi imkanı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Protokole katılan Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş da, Türkiye'de serbest piyasa ekonomisinin uygulandığını belirterek, "Ülkemizde finansman sağlayan kurumlar var. Bu kurumlar kredi sağladıkları esnaflardan geriş ödeme isterler. Bu geri ödeme döngüsü iyi çalıştığı zaman ekonomi iyi demektir. Ekonominin de iyi işlemesi için de üreticilerle bankaları bir araya getirmektir. Burada bir protokol imzalandı. Bu protokol sayesinde esnafımız rahat bir nefes alacaktır. Protokolün esnaflarımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan ile Türkiye İş Bankası Ticari Satış Direktörü Murat Önen arasında protokol imzalandı. İmza törenine Bitlis Belediye Başkanı, Bitlis İş Bankası Şube Müdürü Tamer Erol ve esnaflar da katıldılar.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 18:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?