9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Bu suya esmer giren sarı çıkıyor

BU SUYA ESMER GİREN SARI ÇIKIYOR

Bölgenin esmer çocukları Van Gölü'nün sodalı sularında serinlemenin keyfini yaşarken, sararan saçlarıyla da kendilerine yeni imaj çiziyorlar.

Van Gölü sahilinde bulunan Bitlis'in Ahlat ilçesinde, hava sıcaklıkları devam ederken, Van Gölü sahilleri ise yine çocukların akınına uğruyor. Çocuklar için Van Gölü'nü farklı yapan en önemli özelliği ise sodalı suyu sayesinde esmer tenlerinin güneşle birlikte sararması oluyor. Çocuklar gölden çıktıktan sonra saçlarını tatlı suyla durulamayınca güneş ışınlarının sodayı yakmasıyla birlikte simsiyah saçları sapsarı oluyor. Tatlı suda durulanmadığı için sodanın ve güneşin etkisi ile sapsarı olan esmer

saçlar çocuklar için özel bir imaj oluşturuyor. Böylece yılın 9 ayı esmer gezen çocuklar yılın son 3 ayına ise sarı girmenin hesaplarını yapıyor.

Her yıl okullar açılıncaya kadar saçlarının sarılığını korumaya çalıştıklarını anlatan çocuklar, doğuştan esmer olduklarını fakat Van Gölü'nün sodalı suyu ile birlikte sarardıklarını ve durumlarından oldukça memnun olduklarını söyledi. Saçlarının sararmasını dört gözle beklediklerini anlatan çocuklar "Hepimiz doğuştan esmeriz. En az 2 ay Van Gölünün sodalı olan suyunda yıkanıyoruz ve kurulanmadan ıslak saçlarımızı güneşte kurutuyoruz. Saçlarımızı sodadan arındırmıyoruz. O zaman siyah saçlarımız

sararıyor. Her yıl birkaç ay saçlarımız sarı geziyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Birkaç tıraşın ardından ise saçlarımız normale dönüyor" dediler.

BU SUYA ESMER GİREN SARI ÇIKIYOR
BU SUYA ESMER GİREN SARI ÇIKIYOR
BU SUYA ESMER GİREN SARI ÇIKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 11:32:05
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 11:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Muhlis Duran IP: 81.214.120.xxx Tarih : 16.09.2010 11:05:57

Gerçekliği ne denli bilemiyorum ama sarışın olmak isteyenleri bitlise davet etmekten başka önerimiz olamaz herhalde.