1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Büro Sen İstişare toplantısı başladı

Türk Büro Sen Bölge İstişare ve Eğitim Toplantısı Bitlis'in Ahlat ilçesinde başladı. Toplantıda terörün işsizliğin ve kalkınmanın önünde çok olumsuz bir etken olduğu vurgulandı. 

Ahlat Büyük Selçuklu Oteli'nde başlayan 2008 yılı Bölge İstişare ve Eğitim Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Toplantıya Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk Büro Sen Genel Sekreteri Osman Eksert, Halkla İlişkiler Sekreteri Hüseyin Aslan, Ankara, Elazığ, Van, Şırnak, Bingöl, Diyarbakır, Muş Türk Büro Sen Şube Başkanları ile Türk Büro Sen işyeri temsilcileri katıldı. 

Eğitim Toplantısının açılış konuşmasını yapan Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek, bu vatan topraklarında bütün insanlarla bin yıldır birlikte yaşamaya devam ettiklerini söyledi. 

Büyük bedeller ödeyerek bağımsızlığın kazanıldığı hür yaşamaya başlanılan bu vatan topraklarında inşallah sonsuza kadar hür yaşayacaklarını belirterek,
"Hiç kimse ama hiç kimse yanlış hesap içerisinde olmasın. Bu bedeller kolay ödenmemiştir. Bu topraklarımız kolay elde edilmemiştir. Ve her karışı şehit kanı olan bu vatan toprağı öğle 3-5 çapulcuya da teslim edilemez. 

Hiç kimse hayal kurmasın işte biz buradayız, burada olmaya da devam edeceğiz. Teröre harcanan 300 milyar dolar ile biz yatırımlar yapsaydık, bugün en az 5 milyon insanımız istihdam sahibiydi, iş sahibiydi. Bu gün her birimizin cebinde daha fazla para vardı. Bu gün yoksulluk bu düzeyde olmayacaktı. Türkiye'nin milli geliri bunun 2 katı olacaktı. Herkesin cebinde daha fazla para olacaktı. PKK terör örgütü bu gün bu kadar işsizimize, aşsızımıza, sebep olmayacaktı. Onun için ne kadar işsizimiz, aşsızımız, ne kadar ekmeğim yetmiyor diyen vatandaşımız varsa, her biri sabah kalkıp terör örgütüne lanet okumalı, akşam yatarken lanet okumalı. Bir de yanlış siyasetçileri aynı lanet okunmalı. Teröre destek veren alçaklara okunmalı. Fitne fesat yayanlar, kim ne yaparsa yayarsa yapsın bu birlikteliğimizi kimse bozamayacaktır. İhanet sahipleri de bilsinler ki yaptıkları yanlarına kar kalmayacaktır. Biz artık bir olalım, iri olalım, diri olalım demiyoruz. Biriz, iriyiz, diriyiz. 70 milyon olarak öyleyiz" dedi. 

Fahrettin Yokuş, Türkiye kamu sen olarak hangi iktidar ve siyasi parti olursa olsun bu ülkenin hayrına yapılacak her olumlu adımı taş üstüne taş koyanları hep alkışladıklarını belirterek, bundan sonra da alkışlamaya devam edeceklerini söyledi. Ancak siyaset yaparken yanlış yapanları kınamaya onlara karşı seslerini yükselteceklerini vurgulatan Tokuş; "Dünyanın en liberal ülkesi olan ABD'de devletin ekonomideki payı yüzde 32 iken Türkiye de bu oran yüzde 25'e düşmüştür. Yani demişlerdir ki devletin ekonomiden elini çekmesi lazım. Her şeyi satmak lazım ve her şeyi sattılar. Halen ülkemizin borsasının yüzde 72'si yabancıların elindedir. Bankalarımızın yüzde 50'si, şirketlerimizin yüzde 40'ı, sigortacılık sistemimizin yüzde 70'i yabancıların elinde. Finans sektörümüzün yüzde 50'si yabancıların kontrolünde böyle bir Türkiye tablosunda nasıl bağımsız yaşayacağız ve kendi irademizi nasıl kullanacağız" dedi. 

Tüm olumsuz tablolara rağmen Türkiye'nin geleceğinin daha aydınlık olacağını söyleyen Yokuş; "Biz asla umutsuz değiliz. Anlattığım tablodan sakın ola ki korkmayın, yılgınlığa, bezginliğe kapılmayın. Biz varız, işte buradayız. Türkiye'nin dört bir yanındayız. Bu ülkeye sevdalı milyonlar var. Onun için başaracağız diyorum. Bu istişare toplantımızın tekrar büyük milletimize kamu çalışanlarına hayırla vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum"


Konuşmanın ardından 4 gün sürecek İstişare ve Eğitim Toplantısı'na devam edildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 17:16:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?