1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Buruk bayramlaşma adliyede yapıldı

Bitlis Adliyesi'nde görev yapan savcı ve hakimler, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde hain saldırıda hayatlarını kaybeden şehitler nedeniyle buruk bayramlaşma yaptılar. Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın, "Terörle mücadelenin bir ucundan da bizler tutmalıyız" dedi. 

Bitlis Adliyesi'nde görev yapan savcı ve hakimler, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın başkanlığında bir araya gelerek bayramlaştılar. Bayramlaşma sırasında konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın, Hakkari Şemdinli'deki şehitleri rahmetle anarken, terörle mücadelenin bir ucundan da adalet safında görev yapan hakim ve savcıların tutması gerektiğini hatırlattı. 

Aydın, Ramazan Bayramı'nı mutlu bir şekilde tamamladıklarını ancak, son gün yaşanan Aktütün Jandarma Karakolu baskınından sonra verilen 15 şehidin kendilerini derinden yaraladığını belirterek, "Her bayram sonrasında Adalet Sarayı'nda bayramlaşma olduğu gibi bugün de siz değerli meslektaşlarımızın bayramını kutlamak istiyorum. Ancak bu bayramlaşmayı buruk kutluyoruz. Çünkü verdiğimiz 15 şehit anasını kucaklayamadı. Analarda 15 şehidini kucaklayıp bayramlaşamadı. Terörle mücadele eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Burada bizim üzerimize düşen görev ise 1 dakika bile mesaimizden ödün vermeden çalışmak olduğunu hatırlatmak isterim. Bu konuda görevimizi layıkıyla ve hakkıyla yerine getirerek, vatandaşımıza insanca davranıp, terörle mücadelenin bir ucundan da bizler tutmalıyız" şeklinde konuştu. 

Aydın'ın konuşmasının ardından Adliye sarayında bulunan personeller verilen 15 şehit anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular. Hazırlanan program personellerle tek tek bayramlaşmayla son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 14:09:06
Güncelleme :6 Ekim 2008 Pazartesi 14:13:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?