1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bütün çocuklar aşılanacak

Bitlis İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet İzgi, Bitlis'te aşılanmamış hiçbir çocuğun kalmayacağını söyledi. 

İl Müdürü Ezgi, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bulaşıcı hastalıklardan oluşan ölümlerin ve sakatlıkların engellenmesi için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyledi. 

Dr. İzgi, sağlık ocaklarındaki doktor, ebe, hemşire ve sağlık memuru personelinin bu amaçla eksik aşılı çocukların aşılarının tamamlanması ve aşılanmamış çocuk kalmaması için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "2008'in son 3 aylık döneminde çalışmalarına devam edecek. Amacımız bebeklerde, çocuklarda enfeksiyona yakalanmadan önce en doğru zamanda aşılarının yapılarak enfeksiyona yakalanmalarını önlemek ve aşı bilincini geliştirmektir" dedi. 

Dr. Mehmet İzgi, gelişim sürecinde olup okullarına devam eden çocukların takibinin yapılabilir şekilde 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı okul aşıları ve taramalarının da devam edeceğini belirterek, "Aşının her çocuk için yaşamsal ve her çocuğun sağlıklı, hastalıksız yaşam hakkı olduğuna inanıyoruz. Kızamık, menenjit, çocuk felci, boğmaca, difteri ve verem gibi hastalıklardan ancak yapılacak aşı ile engelleyebiliriz. Duyarlı anne-babalar olarak çocuğunuzu sağlık ocaklarına götürüp kontrollerini yaptırmanız çocuklarınızın sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için şarttır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 12:03:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?