8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Büyüklerin birdirbir keyfi

KÜÇÜKLERE ÖZENEN BÜYÜKLER BİRDİRBİR OYNUYOR

Bitlis'in Ahlat ilçesinde küçüklere özenen büyükler, birdirbir oynayınca renkli görüntüler oluştu.

Mahalle ve sokaklarda alışkın olduğumuz oyunları genelde çocuklar oynarken, büyüklerin buna ilgisi ise izleyenlere güzel vakit geçirtiyor. Ahlat ilçesinde bir araya gelerek doğa yürüyüşü düzenleyen Ahlatlı doğaseverler, ilçeyi adeta karış karış gezerken, dinlenmek için mola verdikleri alanlarda ise çeşitli aktiviteler icra ediyor. Bazen halay, bazen güreş yapan doğaseverler, bazen de birdirbir oynuyor. Ahlatlı doğaseverlerin Van Gölü ve çevresinin doğal güzelliklerine dikkat çekmek için başladıkları bisiklet turunu, Van Gölü kıyılarında verdikleri mola ile sık sık birdirbir oynandı.

Çevreden geçen araçların meraklı bakışları arasında oynan birdirbir renkli görüntülere sahne olurken, doğaseverler ise amaçlarının spor yapma ve gezmek olduğunu belirterek, bu tür aktivitelerle günün yorgunluğunu üzerlerinde attıklarını belirtiyor.

Ahlatlı doğaseverlerden Ömer Kalender, yaptıkları spor ile hem sosyal hem de sportif faaliyet gerçekleştirdiklerini belirterek, "Birdirbir oyununu ise nerdeyse unutmuştuk. Bu vesile ile çocukluluğumuzu bir nebzede olsa yaşadık. Birdirbir oyunu bizim için artık biraz zor. Birdirbir çocuk ve genç oyunu. Ama bizde en az çocuklar gibi eğlendik" dedi.

Büyükler birdirbir oyununun ardından tekrar bisiklet turuna kaldıkları yerden devam etti.

KÜÇÜKLERE ÖZENEN BÜYÜKLER BİRDİRBİR OYNUYOR
KÜÇÜKLERE ÖZENEN BÜYÜKLER BİRDİRBİR OYNUYOR
KÜÇÜKLERE ÖZENEN BÜYÜKLER BİRDİRBİR OYNUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 11:42:00
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 16:35:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?