8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Buzağılar defileye çıktı

AHLAT'TA BUZAĞILAR DEFİLEYE ÇIKTI

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki '20. Ahlat Kültür Haftası' etkinlikleri kapsamında düzenlenen buzağı yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

24-25 Ağustos 2010 tarihlerinde kutlanan etkinlik kapsamında Ahlat Ziraat Odası (AHZO) tarafından kültür ırkı buzağı yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan besiciler kadar onların çocukları da buzağılarını getirerek yarışma heyecanını yaşadı. Büyükler tecrübeleri ile buzağılara hakim olurken çocuklar ise bin bir güçlük çekti.

AHZO önünde düzenlenen buzağı yarışması, dişi ve erkek olmak üzere 2 kategoride yapıldı. Yarışmaya toplam 19 kişi yetiştirdikleri 0-6 aylık 7 dişi ve 12 erkek buzağıyla katıldı. Yarışmada sahipleri tarafından süslenen ve özel bakım yapılan buzağılar, AHZO önünde düzenlenen podyumda tek tek gezdirildi. Podyum gezisi sırasında bazı buzağılar sahiplerinin zoruyla yürürken, bazıları da çok hareketli olmalarından dolayı sahiplerine zor anlar yaşattı. Jürinin yarışmayı değerlendirmesi sonunda dişi buzağılarda

Hamdi Akarsu'ya ait buzağı erkeklerde ise Latif Ergezen'e ait buzağılar birinci oldu. Yarışmada birinci olan buzağı sahiplerine tam altın, ikinci olan buzağı sahiplerine yarım altın, üçüncü olan buzağı sahiplerine çeyrek altın ve dördüncü olan buzağı sahiplerine para ödülü verildi.

Yarışma sonrası açıklama yapan Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, bu yıl 20'ncisi düzenlenen Ahlat Kültür Haftası etkinleri kapsamında 0 ile 6 aylık buzağıların yarışması yapıldığını belirterek,amaçlarının burada kültür ırkı buzağı yetiştiriciliğini teşvik etmek, hayvancılığı desteklemek, çiftçilere örnek olmak olduğunu söyledi

Erkek buzağı yetiştiriciliği dalında birinci olan Latif Ergezen ise birinciliği olmayı beklediğini belirterek: "Bu buzağım 6 günlük iken annesi öldü. Ancak iyi bir bakım sonucu birinci olduk. Zaten önceki yıllarda da buzağımızın kardeşleri daha önce birinci olmuştu" dedi.

'20. Ahlat Kültür Haftası' etkinlikleri; spor, yelken yüzme ve plaj voleybolu yarışmaları ile devam edecek.

AHLAT'TA BUZAĞILAR DEFİLEYE ÇIKTI
AHLAT'TA BUZAĞILAR DEFİLEYE ÇIKTI
AHLAT'TA BUZAĞILAR DEFİLEYE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 14:18:04
Güncelleme :25 Ağustos 2010 Çarşamba 14:28:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?