1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Buzlu yollara külle çözüm

Bitlis Belediyesi, ağır kış şartlarından dolayı buzlanan ve tuzla çözülmeyen yollarda her gün külleme çalışmaları yapılıyor.

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, sürücü ve yayaların mağdur olmamaları için belirli yollarda tuzlama, bazı yollarda ise külleme çalışması yaptıklarını belirtti.

Özdemir, "İlimiz sert kış mevsimi yaşamaktadır. Yollarımıza yeni kar yağdığında tuzlama çalışması yapmaktayız. Ancak aşırı soğuklardan dolayı tuz buzları çözmüyor. Bu nedenle hem araç hem de yayaların kaymaması için düzenli olarak külleme yapmaktayız" dedi.

İlin coğrafi yapısından dolayı bir çok yolun yokuş olduğunu belirten Özdemir, şunları söyledi:

"Mahallelere gitmek için kullanılan yolların çoğu yokuş. Bu nedenle araç ve yayaların çıkması oldukça zor. Biz sürürcülerin ve vatandaşların mağdur kalmamaları için bu yollara sık sık kül dökmekteyiz. Yine coğrafi yapıdan dolayı bir çok eve merdivenlerle ulaşılıyor. Bu merdivenleri de hem temizliyor hem de oluşan buzlarda insanlarımızın kaymaması için kül dökmek zorunda kalıyoruz."

Başkan Özdemir, bazı kesimlerde küllemenin yanlış değerlendirdiğini de belirterek, "Bazı vatandaşlarımız masraflardan kaçtığımız sanıyor. Ancak biz işin maddi tarafına bakmıyoruz. Sadece bazı buzları tuz eritmediğinden dolayı külleme yapmaktayız. Kesin sonuç olmazsa bile araç ve yayaların kaymamasını sağlıyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 16:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?