8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Çalar saatler teknolojiye yenildi

(ÖZEL HABER)- ÇALAR SAATLER DE TEKNOLOJİYE YENİK DÜŞTÜ

Bir zamanlar masaları süsleyen, vatandaşı sabah namazına ve sahura kaldırtan çalar saatler, teknolojiye boyun eğmek zorunda kaldı.

Özellikle Ramazan ayında sahura kalkmak için kurulan çalar saatler yavaş yavaş teknolojiye boyun eğiyor. Vatandaşlar artık çalar saat yerine cep telefonunu tercih ederken, çalar saatlerin tek müşterleri ise teknolojiden anlamayan yaşlılar olduğu belirtiliyor.. Ahlat'ta esnaflık yapan Hanifi Akçelik, önceleri Ramazan ayında çalar saatlere aşırı rağbet olduğunu, şimdilerde ise cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla birlikte satışların durduğunu söyledi. Artık herkesin çalar saat yerine cep telefonunu kullandığını anlatan Akçelik şöyle konuştu:

"Vatandaş telefonun alarmını ayarlıyor sahura onunla kalkıyor. Bu da çalar saat satışlarını durduruyor. Sadece yaşlılar cep telefonunun alarmından anlamadı için çalar saat tercih ediyor. Ramazan ayının vazgeçilmezi olan çalar saatler artık, gelişen teknoloji ile birlikte tarihe karıştı. Birkaç yıl sonra bundan eser kalmayacak" dedi.

Saat satıcısı Hanifi Akçelik, çalar saatlerin fiyatının 10 ila 15 lira arasından satıldığını, fakat rağbet olmadığından dolayı saat satışlarının artık kırtasiye ve bakkallarda satıldığını da sözlerine ekledi.

(ÖZEL HABER)- ÇALAR SAATLER DE TEKNOLOJİYE YENİK DÜŞTÜ
(ÖZEL HABER)- ÇALAR SAATLER DE TEKNOLOJİYE YENİK DÜŞTÜ
(ÖZEL HABER)- ÇALAR SAATLER DE TEKNOLOJİYE YENİK DÜŞTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 11:07:03
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 15:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?