9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Çanakkale şehitleri anıldı

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ BİTLİS'TE ANILDI

Bitlis'te, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 95. yıldönümü dolayısı ile bir tören düzenlendi.

Şehitliğe çelenk ve karanfillerin bırakılması ile başlayan program, askerlerin saygı atışından sonra Kültür Merkezi'nde devam etti. Anma programında bir konuşma yapan Jandarma Yarbay Metin Birlikbaşı, 18 Mart'ın; Çanakkale'nin geçilemeyeceğini, Türk miletlinin esir edilemeyeceğini ve Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu hatırlattı. Yarbay Birlikbaşı, "Bugün; Malazgirt'te, Kosova'da, Yemende, Kafkasya'da, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de, Kocatepe'de, Kore'de, Kıbrıs'ta, Hakkari'de, Van'da, Şırnak'ta ve Bitlis'te dağ başında bir köyde şehit olanların ve ölümsüzlük şerbeti içenlerin Allah'a kavuşma günüdür. Bugün oğlunu kızını vatana hizmet etmek için yetiştiren şehit anne ve babaların günüdür. Şehitlerimiz binlerce yıldan beri Türkün milli bağımlılığını sürdürmek için vatan, millet ve istiklal uğruna canlarını feda ettiler. Onlar Türklüğün haysiyet ve onurlarını şerefle temsil ederken destanlaştılar. Terörle mücadelede pek çok subayımızı, astsubayımızı, erimizi, erbaşımızı, polisimizi, öğretmenimizi ve koruyucularımızı şehit verdik. Onlar kahramandır, onlar cesurdur, onlar gerektiği için Türk milleti için canlarını feda ettiler. Hiçbir zaman onları unutmayacağız" şeklinde konuştu.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, piyes, Çanakkale türküleri ve slayt gösterileri ile ise sona erdi. Törene Bitlis Vali yardımcıları İsmail Ayhan Tavlı, Sibel Tursun, Belediye Başkan Vekili Nafiz Haspolat, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın, Alay Komutanı Albay İhsan Sarı, Emniyet Müdürü İbrahim Bıçakçı, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ BİTLİS'TE ANILDI
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ BİTLİS'TE ANILDI
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ BİTLİS'TE ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 14:27:05
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 14:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?