1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Çatışmalar tüm hızıyla devam ediyor

Bitlis'in Mutki ilçesi İkizler köyü yaylasında çatışmaların devam ettiği belirtildi. Güvenlik kuvvetleri ile PKK mensupları arasında bugün çıkan çatışmada 3 terörist daha öldürülürken, 2 geçici köy korucusu yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, İkizler köyü kırsalında geçtiğimiz gün başlayan operasyonların karadan ve havadan devam ettiği belirtildi. 15 teröristin öldürüldüğü bölgeye gelen ikinci bir grup PKK mensubu ile güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 3 terörist öldürülürken, 2 korucu da hafif yaralandı. Bölgede devam eden operasyonlarda öldürülen terörist sayısı 18'e çıktı.
Operasyonların devam ettiği ve bölgeye çok sayıda asker sevk edildiği bildirildi

 

Önceki haber

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı İkizler köyü kırsalında çıkan çatışmada ölü ele geçirilen terörist sayısının 14'e yükseldiği, teröristlerden birinin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi. Çatışmada 2 korucunun daha şehit olduğu belirtildi. Alınan bilgiye göre, İkizler köyü ile Muş'un Hasköy ilçesini Mutki'ye bağlayan kırsal alanda devam eden operasyon kapsamında terör örgütü PKK mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada, PKK'lı 7 teröristin daha ölü ele geçirildiği belirtildi. Böylece söz konusu bölgedeki çatışmalarda toplam 14 teröristin ölü ele geçirildiği kaydedildi. Bu arada bir teröristin de güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.
Çatışmada, köy korucularından Barış Timuçin (28) ve Cem Akçil (19) şehit oldu. Aynı bölgedeki çatışmada korucular Şükrü Akdemir (54), Kemal Timuçin (46), Mukbettin İnan (39) şehit olmuş, Mehmet Kaylı (44) yaralanmıştı.
Bölgede operasyonların sürdüğü bildirildi.
.

Öte yandan, Şırnak'ta PKK'lı teröristleri etksiz hale getirmek için Cudi, Küpeli, Kato Dağları ile Bestler Dereler Bölgesi'nde hava destekli operasyon başlatıldı.

Sınır bölgesine sivil araçlarla asker sevkıyatı yapılırken, konvoya geçiş yollarında sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Bu sabah Cudi, Küpeli, Kato Dağları ile Bestler Dereler Bölgesi'nde hava destekli operasyon başlatıldı.

Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan havalanan Sikorsky helikopterlerle operasyon bölgelerine Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi.

PKK'lı teröristlerin bulunduğu değerlendirilen noktalara karadan da komondoların sevkedildi. Havadan indirilen timler, teröristlerin kaçış yollarını ve stratejik bölgeleri tuttu.

Bu arada Kuzey Irak sınırındaki birlikler, bugün Şırnak'tan sivil otobüslerle çok sayıda askerle takviye edildi. Otobüslerin geçiş güzergahlarında sıkı önlemler alınırken, konvoyo zırhlı araçların yanı sıra frekans karıştırıcı jamer'li araçlar da eşlik etti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 22:24:04
Güncelleme :28 Ağustos 2008 Perşembe 15:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?