9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Çaygeçit'ten şampiyon çıktı

ELEKTRİK VE TELEFONU OLMAYAN KÖYDEN DÜNYA ŞAMPİYONU ÇIKTI

İtalya'nın Torino Kenti'nde düzenlenen Yıldız Erkekler Dağ Krosu Yarışması'nda dünya birincisi olan Bitlisli 17 yaşındaki milli atlet Sönmez Dağ, memleketine döndü.

Milli Atlet Sönmez Dağ, kent girişinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından davul, zurna ve çiçeklerle karşılanırken personeller ve dünya şampiyonu hep birlikte halay çektiler. Türkiye'den 3 atletin katıldığı Torino kentindeki Yıldız Erkekler Dağ Krosu Yarışmalarında, Bitlis Zirve Spor Kulübü sporcusu Sönmez Dağ, 70 rakip arasından sıyrılarak dünya birinciliğini elde etti.

Karşılama sırasında bir açıklama yapan Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven, elektriğin ve telefonun olmadığı bir yerden dünya şampiyonası çıkarttıkları için son derece mutlu olduklarını söyledi.

Güven daha sonra yaptığı açıklamada, "Mutki ilçesine bağlı Çaygeçit köyünde yaşayan 17 yaşındaki ve 10 nüfuslu ailesi olan Sönmez Dağ, köylerine elektrik ve telefon gitmemesine rağmen İtalya'daki yarışmalarda dünya şampiyonu olmuştur. Önünde çok başarılı ve uzun yıllar var. Bitlis kendisinden önümüzde ki dönemlerde başarı bekliyor. Bizler Valilik ve Gençlik Spor teşkilatı olarak elimizden gelen desteği esirgemedik. İlimizden bu tür sporcuların daha da artması için tüm gayretimizi sarf edeceğiz" şeklinde konuştu.

Dünya şampiyonu olan Sönmez Dağ (17), çok iyi bir antrenman süreci geçirdiğini söyleyerek, "İtalya'da Türk Bayrağı'nı dalgalandırdığım için çok mutluyum. Emeği geçen hocalarıma teşekkür ederim. Bundan sonraki yarışmalara da çok iyi hazırlanıp buna benzer dereceleri almak istiyorum" dedi.

Sporcu antrenörü Fadı Kara ise, "İleriki zamanlarda yapılacak olan dünya şampiyonlarında da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. İnşallah bayan sporcularımızdan milli takıma spor vermek istiyoruz. Biz sporcularımızı okulların tatil olmasına rağmen evlerine, köylerine göndermedik. Önümüzdeki yıl ise iki bayan sporcumuzu dünya şampiyonasına göndereceğiz. Bize verilen desteklerden ötürü başta Bitlis Valiliği olmak üzere gençlik ve Spor il Müdürlüğü'ne teşekkür ederiz. Bundan sonrada inşallah bu

destekler artarak devam edecektir. Dünya şampiyonu olacak çok sporcumuz var" diye konuştu.

Daha sonra Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz'ı ziyaret eden Dünya Şampiyonu Sönmez Dağ altınla ödüllendirildi.

Vali Yılmaz, yaklaşık iki yıl önce hizmete açılan spor lisesinin bu şekilde bir şampiyon çıkarmasının kendileri için onur verici olduğunu belirterek, "Şuanda spor lisemiz geçici bir binada hizmet veriyor ama kısa sürede kendi binasında hizmete devam edecek. Bugün spor lisesi birçok vilayette bulunmuyor. Spor lisemiz için alt yapımız hazır durumda, kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu ve futbol sahamız hazır durumda buradan yetişen ilk delikanlımız bize 5 bin metrede dünya şampiyonluğunu getirdi.

Kendisini tebrik ediyoruz. İlimizdeki gençlerimize imkan sağlandığında neler yapabileceklerini gösteriyorlar. Geçmişte şampiyonlarımız vardı. Özellikle yelken dalında da Türkiye çapında önemli derecelerimiz var" dedi.

ELEKTRİK VE TELEFONU OLMAYAN KÖYDEN DÜNYA ŞAMPİYONU ÇIKTI
ELEKTRİK VE TELEFONU OLMAYAN KÖYDEN DÜNYA ŞAMPİYONU ÇIKTI
ELEKTRİK VE TELEFONU OLMAYAN KÖYDEN DÜNYA ŞAMPİYONU ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 16:27:03
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 19:04:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?