7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Cep telefonları oyun makinesi oldu

Bitlis’in Hizan İlçesi Kolludere Beldesi’nde hiçbir GSM şebekesinin olmaması nedeniyle vatandaşlar, cep telefonlarını oyun için kullanıyor.

Belediye Başkanı Şerafettin İnan, beldede ciddi anlamda telefon sıkıntısı yaşadıklarını belirtti.

Bin 885 nüfuslu olan Kolludere Beldesi’nde GSM şebeksi sorunu yaşanıyor. Turkcell, Telsim ve Avea’nın GSM hatlarına abone olan belde sakinleri, cep telefonu kullanamadıkları için sıkıntı yaşıyor.

Sabit, kablolu telefonlarının sağlıklı olmadığını söyleyen belde sakinleri, cep telefonlarından da aramak için 5 kilometre yol yürüyüp dağlara çıkmak gerektiğini belirti.

Telefonlarda bulunan oyunlarla gün boyu oynadıklarını söyleyen Vahdettin Kabay, telefonların başka bir işe yaramadığını söyledi. Kabay, bir çok vatandaşın oyun oynamaları için telefonlarını çocuklarına verdiğini belirterek, "Şebekelerin çektiği tek bir nokta var. Oradan telefon açmak için 5 kilometre yol yürümek gerekiyor. Sabit telefonlar sağlıklı çalışmıyor ve elektrikler kesildiğinde telefonlar da kesiliyor. Şebeke olmadığından cep telefonlarımız da çalışmıyor. Çok zor durumdayız. TV reklamlarında saatlerce şebekelerden bahsediyorlar. Hatta, Türkiye’de yer kalmadığını ve yurtdışına açılacağı reklamlar yapılıyor. Reklam yapanlar gelsinler önce burayı yapsınlar sonra diğer ülkelere gitsinler" dedi.

Telefon açmak için dağlara gittiklerini söyleyen Kenan İnan ise, yırtıcı hayvanlardan korunmak için silahlı gittiklerini belirtti.

Belediye Başkanı Şerafettin İnan da, telefon sıkıntısı nedeniyle beldede sorun yaşadığını söyledi. İnan, kendisinin hiç kimse ile bağlantı kuramadığını belirterek, "Bazen bakanlarımız, valimiz veya kaymakamımız arıyor. Ancak bana ulaşamıyorlar. Böyle olunca beni belde dışında olduğumu sanıyorlar. Çünkü normal iş telefonu elektrik kesildiğinde çalışmıyor. Cep telefonu da şebekesi olmadığından cep telefonları da çalışmıyor. Bu yüzdün çok sıkındı yaşıyorum. Burada kimseyi arayamıyoruz. Vatandaşların hastası olduğunda kimseyi arayamıyor. Şebekelerin çektiği tek bir nokta var. O da dağın tepesinde ve oraya gidip-gelmek için 5 kilometre yol yürümek gerekiyor. Beldede çeşitli GSM’lere abone olan yaklaşık 350 kişi var. Ama kimse telefonlarını kullanamıyor. Bu nedenle telefonlar oyuncak oldu. İsteğimiz burada baz istasyonlarını kurmalarıdır. Bunu yapmaları taktirde, abone sayısı da çoğalacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 17:33:28
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 12:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
faruk oto IP: 81.215.126.xxx Tarih : 15.04.2005 17:44:10
nedir bu çektiginiz güzel bitlisimin güzel insanları