9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Ceviz reçeli paketlenmeye başlandı

CEVİZ REÇELİ PAKETLENMEYE BAŞLANDI

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde daha önceleri evlerde üretilen ceviz reçeli, artık teknolojik ortamda yapılacak.

Bitlis Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na sunulan proje kapsamında Adilcevaz'da üretilen ceviz reçeli, artık teknolojik ortamda paketlenerek satışa sunuldu.

 "Elcevaz" adı altında paketlenen reçel, çeşitli marketlerdeki raflarda yerini alırken, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ve Adilcevaz Kaymakamı Mustafa Çiftçi tesisi ziyaret ederek, yetkililerinden bilgi aldı. Ceviz reçelinin üretim ünitelerini gezen Vali Yılmaz ve beraberindekiler, SYDV tarafından alınan paketleme makinesi ile daha seri üretim sağlanacağını açıkladı. Adilcevaz'a özgü reçelin yılık üretim kapasitesinin 15 bin şişe olduğunu söyleyen işletme sahiplerinden Çetin ve Barış Göl, "Ceviz ve bal paketleme tesisimiz 140 bin TL'ye mal oldu. Paketleme, etiketleme ve barkot sisteminin üzerinde olduğu bir makine aldık. Artık seri üretim yapıyoruz. Ürettiğimiz ceviz reçelini ve balı Bitlis ve ilçelerindeki marketlere satıyoruz" şeklinde konuştu.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ise, daha önceleri evlerde üretilen ceviz reçelinin artık teknoloji kullanılarak yapıldığını söyledi. Vali Yılmaz, "Bu arkadaşlarımız yeni başladılar. Ancak seri üretime geçildiğinde Adilcevaz ve bölgenin tanıtımına da katkı sağlayacak" şeklinde konuştu.

CEVİZ REÇELİ PAKETLENMEYE BAŞLANDI
CEVİZ REÇELİ PAKETLENMEYE BAŞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 16:33:00
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 18:50:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?