9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Çeyizler patatesten

(ÖZEL) ÇEYİZLER PATATESTEN

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yüzlerce genç kız çeyiz sandıklarını doldurmak için gün boyu tarlalarda patates toplarken, kimileri ise aile bütçesine katkı sunmak için bu işi yapıyor.

Türkiye'nin patates ambarlarından biri olarak bilinen Ahlat'ta patates hasadı tamamlandı. Ülke ekonomisine önemli katkı sunan Ahlat patates üreticileri, tarlalarında çalıştırdıkları yüzlerce gence de ekonomik katkı sunuyorlar. Patates tarlalarında çalışan genç işçilerden bazıları ailelerine yardım, bazıları ise harçlıkları için patates toplarken, genç kızlar ise çeyizlerini hazırlamak için patates topladılar.

İşçilerden Kadri Biti, ailesine katkı sağlamak ve ekmek parasını kazanmak için patates taşıdığını anlatırken, Barış Arman isimli genç ise başka yapacak iş bulamadığından dolayı Tatvan ilçesinden gelerek Ahlat'ta tarım alanlarında çalıştığını anlattı. Arman, kazançlarının fazla olmadığını da vurgulayarak, "Yine de Allah'a şükür, alnımızın teriyle para kazanıyoruz, mutluyum" dedi.

Çeyizini tamamlamak için patates tarlasında çalıştığını anlatan Öznur isimli genç kız ise çalışmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Herkes evinde otururken ben tarlaya çalışmaya geliyorum. Hem aile bütçesine katkı yapıyorum hem de çeyizimi tamamlıyorum. Gerçekten çalışmaktan çok mutluluk duyuyorum. Çalışmaktan hiç utanmıyorum. Kendi ayaklarımın üzerinde durabiliyorum, kimseye muhtaç olmuyorum, kendi ihtiyacımı alabiliyorum. Bu benim için çok güzel bir mutluluk" dedi

Öte yandan patates tarlalarında sabahın erken saatlerinde işe başladıklarını belirten gençler, Ahlat'taki tarım alanlarında çalışmanın kendilerine ekonomik getirisin önemini sık sık vurgulayarak üreticilerinin kazançları oranında kendilerinin de kazanacaklarını belirtiyorlar.

(ÖZEL) ÇEYİZLER PATATESTEN
(ÖZEL) ÇEYİZLER PATATESTEN
(ÖZEL) ÇEYİZLER PATATESTEN
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2010 Pazartesi 11:10:05
Güncelleme :23 Kasım 2010 Salı 10:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?