8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Cezaevi yeri aile parkı oldu

CEZAEVİ YERİ AİLE PARKI OLDU

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 2007 yılında kapatılan cezaevinin yeri aile park oldu.

Tatvan'ın Hidayet Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan ve 3 yıl önce kapatılan eski cezaevinin yeri Tatvan Belediyesi'ne devredilmişti.

Tatvan Belediyesi tarafından önceki yıllarda yıkımı gerçekleştirilen cezaevinin bulunduğu alan uzun yıllardır boş arazi olarak duruyordu. Boş araziye Tatvan Belediyesi tarafından park haline getirildi. Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, kullanılmak üzere belediyeye devredilen alanın uzun bir aradan sonra park yapıldığını belirtti.

Ok, "Belediyeye kullanılmak üzere devredilen alan boş bir şekilde duruyordu. Etrafı yüksek duvarlarla çevrilmişti. Mahalle sakinlerinin de bir işine yaramıyordu. Biz buraya bir çocuk parkı yapmayı düşündük. Alan geniş bir alan, çocuk parkının yanı sıra ailelerinde ihtiyaçlarına cevap olabilecek bir park yaptık. Mahalle sakinleri hem çocuklarını parka getirebilecek hem de kendileri evlerinden çok uzakta olan parklara gitmek yerine bu hizmete kendi mahallelerinde kavuşacaklar" dedi.

Başkan Ok, kötü anılarla hatırlanan tüm cezaevlerinin tamamının kapatılması gerektiğini belirterek, "Cezaevleri bu toplumun hafızasında ne yazık ki, sağlıklı bir hukuk sisteminde adil bir yargılama sonucu, suç işleyen kişinin toplumdan belli bir süreliğine ıslah amaçlı tecrit alanları olarak değil, işkencelerle, ölümlerle, haksız, adaletsiz infazlarla yer edinmiş. Bu algıyı yıkmak gerekir, bunun için de ilk adım olarak adil bir yargılama ve hukuk sistemine kavuşmamız ve geçmişle yüzleşmemiz lazım. Diyarbakır cezaevinde yaşananları unutmak mümkün değil. Geçmişimizle yüzleşmeli ve aynı hataları tekrarlamamalıyız" ifadelerini kullandı.

Adı anılınca ayrılık, mahkumiyet, hüzün gibi olumsuz şeyleri çağrıştıran cezaevinin yerine ne yapılabileceğini düşündüklerini ifade eden Başkan Abdullah Ok, "Bizce en uygun olanı, her anlamıyla olumsuz düşüncelere yönelten cezaevinin yerine, çoluk çocuğun özgürce koşup oynayabileceği, halkın özgürce vakit geçirebileceği bir yer olan mahalle parkı yapmayı düşündük. Bu küçük bir girişim, umuyoruz ki örnek olur, artık miadını doldurmuş cezaevleri de aynı şekilde değerlendirilirler" şeklinde konuştu.

CEZAEVİ YERİ AİLE PARKI OLDU
CEZAEVİ YERİ AİLE PARKI OLDU
CEZAEVİ YERİ AİLE PARKI OLDU
CEZAEVİ YERİ AİLE PARKI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 16:34:05
Güncelleme :3 Kasım 2010 Çarşamba 16:38:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?