1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Cezaevinde mesleki kurs

Bitlis E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde açılan mesleki kurslara katılan tutuklu ve hükümlüler, hem meslek öğreniyor hem de harçlıklarını çıkarıyor.


Tutuklu ve hükümlülerin cezalarını çektikleri cezaevlerinde yeniden topluma kazandırılmaları için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Türkiye'nin örnek cezaevlerinden olan Bitlis E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde açılan iş atölyeleri, adeta fabrika gibi çalışıyor.

İnfaz Kurumu bünyesinde bulunan tutuklu ve hükümlüler, açılan çeşitli kurslarla meslek öğreniyor. Tutuklu ve hükümlüler için 1. ve 2. kademe okuma-yazma eğitimi, açık ilköğretim okulu, açık öğretim lisesi, açık öğretim fakültesi ile ilgili yeni kayıt, kayıt yenileme ve sınavları, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) başvuru işlemleri ve sınavları, iş ve meslek edindirme kursları, konferanslar, belirli gün ve haftalar, anma programları, moral ve eğlence programları, bilgi yarışması, sportif faaliyetler, kitap okuma, güncelleme ve özendirme çalışmaları, kuruma yeni gelen tutukluların eğitim ve mesleklerinin tespiti, yetenek ve becerilerine göre kurslara yönlendirme çalışmaları, eğitim-öğretim ve meslek edindirmeye özendirme gibi çalışmalar yürütülüyor.

Cezaevinde bulunan 631 tutuklu ve hükümlünün bu kurslardan faydalandığı ve kurs bitiminde başarılı olanlara sertifika verileceği belirtildi. Kurslara katılan tutuklu ve hükümlüler hem meslek öğrenirken hem de günde 5 YTL harçlık alıyor.El sanatlarının da öğretildiği cezaevinde tutuklu ve hükümlüler tarafından yapılan el emeklerinin, dışarıda çeşitli fuarlarda tanıtılarak satıldığı da bildirildi.

Cezaevlerinde öğrendikleri meslekleri normal hayatlarında da sürdüreceklerini belirten tutuklu ve hükümlüler, aldıkları sertifikalarla daha rahat iş imkanı bulacaklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 14:56:52
Güncelleme :25 Ağustos 2008 Pazartesi 15:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?