9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

CHP, 'Azmi Yıldız' dedi

CHP BİTLİS OLAĞAN KONGRESİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bitlis Olağan Kongresi'ne katılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Savcı Sayan, son günlerde birçok kimsenin yargılandığını belirterek, "1982'de darbe yaparak birçok gencin ölmesine neden olan Türkiye'nin 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren de yargılanmalı" dedi.

Nur Caddesi üzerinde bulunan bir çayevinde yapılan kongreye; CHP İstanbul milletvekili Fatma Nur Serter, Ankara milletvekili Tekin Bingöl ve MYK Üyesi Savcı Sayan da katıldı.

Kongrenin açış konuşmasını Divan Başkanı Ankara milletvekili Tekin Bingöl yaptı. Bingöl, konuşmasında, AK Parti hükümetinin son aylarda oy kaybettiğini, bu nedenle genel başkanından milletvekillerine kadar hepsinin agresif davranmaya başladıklarını savundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcı Bülent Arınç'ın timsah gözyaşları döktüğünü de öne süren Bingöl, "AK Parti politikalarına önce, 'mücahidiz' diyerek başladı. Daha sonra müteahhit oldular. Şimdi de müsait oldular. Bunu yaparken, Türkiye'nin hiçbir sorununu da çözmediler. Bu ülkenin en büyük sorunu işsizlik ve yoksulluktur" ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan CHP İstanbul milletvekili Fatma Nur Serter, ülkenin batısında yaşadığını ancak bu bölgenin de sorunlarını çok iyi bildiğini ifade ederek, "Bu ülkenin gerçek sorunu işsizlik ve yoksulluktur. Yoksulluk evimize kadar girmiştir. Türkiye'nin temel sorununu çözecek tek parti CHP'dir. AK Parti yalanı, dolanı ve talanı olan bir iktidar partisidir. AK Parti iktidarı, üreten ekonomiyi tüketen ekonomi durumuna getirmiştir. Bölgede fabrikalar açmak yerine mevcut olanları da kapatmıştır. Biz

iktidara geldiğimizde zarar etse de bu bölgeye devlet destekli fabrikalar açacağız. Bu fabrikalar bölgeye ve insanına feda olsun" dedi.

Serter, AK Parti iktidarı tarafından bölgenin kalkınmasına ve işsizliğe çözüm olan GAP'ın pışpışlanarak uyutulduğunu, bugüne kadar bu projeye herhangi bir kaynak aktarmadıklarını ifade etti. Serter, "Önemli ölçüde işsizliğin çözümü olan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) milyarlar harcanarak yapıldı. Projenin sonuna gelinmesine rağmen AK Parti iktidarı burayı yatırmaya başladı. Önümüzde önemli bir seçim var. Siz değerli Bitlisliler sandık başına gittiğinizde tüm bunları göz önünde bulunduracaksınız"

şeklinde konuştu.

Kongrede konuşan MYK Üyesi Savcı Sayan ise Kürt sorunu ve demokratik açılımı değerlendirerek, "AK Parti iktidarının uyguladığı açılım, saçılım ve yalandır. Başbakan Erdoğan bu bölgeyi oy deposu olarak görüyor. Kayseri'de 101 fabrikanın açılışını yapan Başbakan, bu bölgede 101 ton kömür dağıtıyor. Kayseri'ye fabrika yapılmasın demiyoruz. Ancak bu bölgenin de bu tür yatırımlara ihtiyacının olduğunu çok iyi biliyoruz" dedi.

Kendisinin de Kürt olduğunu belirten Sayan, "Biz Kürtler kan ve gözyaşı istemiyoruz. Genel başkanımızın da ifade ettiği gibi kimseleri siyah, beyaz, Kürt, Türk, Çerkez, Laz diye ayırmıyoruz. Bizde ayırımcılık yoktur. Bugüne kadar gözyaşı, kan, silah ve savaş hiç kimseye bir şey kazandırmamıştır. Biz bu bölgede yıllarca kardeşçe yaşamışız. Bizi bizden kimse ayıramaz" şeklinde konuştu.

Sayan, baş örtüsünün siyasi malzeme yapıldığına da değinerek, "MHP başörtüsü sorununu gündeme getirerek, 'Bu sorunu ürkekler değil, erkekler çözer' demişti. Annemin kutsalı olan baş örtüsünden elinizi çekin. Bu sorunu ne ürkekler ne erkekler çözer. Bu sorunu çözse çözse Cumhuriyetçiler ve Atatürkçüler çözecektir. Sorunlar çözülmediği müddetçe bizler ebabil kuşu olacağız. Başlarına taşlar yağdıracağız" ifadelerini kaydetti.

Sayan, bu ülkede herkesi yargılayan hükümetin 1982 yılında darbe yaparak birçok genci katleden Kenan Evren'i de yargılaması gerektiğini belirterek, "Sayın Erdoğan açılım ve demokrasiden bahsediyor, daha ne yaptığı belli olmayan insanları alıp cezaevine gönderiyor. Sen Kenan Evren'i neden yargılamıyorsun? 12 Eylül'de binlerce insanın katili olan Kenan Evren'i neden yargılamıyorsun? Yargıla da göreyim seni. Göndermişsin Kuşadası'na, beş yıldızlı tatil yaptırıyorsun. Sevgili arkadaşlarım, bunlar yalandır,

dolandır. Bunlar bizi birbirimize düşürme planlarıdır. Bunlar Kürtlerle Türkleri savaştırma planlarıdır. Bu ülke hepimizindir sahip çıkmalıyız. Demokrasi için birbirimize sıkıca sarılmalıyız" ifadelerine yer verdi.

Kongrede il başkanlığına aday olan Azmi Yıldız, "Ülkemiz olağanüstü bir dönemden geçmektedir. Toplumun büyük kesiminin yoksullaştığı bu dönemde, iktidar her gün yeni bir gündem değişikliğiyle halkımızı oyalamaktadır. Ekonomik sorunları çözmesi gereken, işsizliği, yoksulluğu yenmesi gereken iktidar gününü doldurmak için halkımızı oyalarken, yolsuzluklarına, özelleştirme talanına devam etmektedir. Ankara milletvekili hemşehrimiz, kardeşimiz Dr. Tekin Bingöl'e ilimizden giden Tekel işçilerine gösterdiği

yakınlıktan ve yardımlarından dolayı huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmeyi bir borç bilirim" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından, tek liste halinde gidilen seçimlerde Azmi Yıldız yeniden başkanlığa seçildi.

CHP BİTLİS OLAĞAN KONGRESİ
CHP BİTLİS OLAĞAN KONGRESİ
CHP BİTLİS OLAĞAN KONGRESİ
CHP BİTLİS OLAĞAN KONGRESİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 17:44:01
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 22:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?