1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Çiftçiye faizsiz kredi müjdesi

Tatvan Ziraat Bankası Müdürlüğü tarafından çiftçilere sıfır faizle kredi verileceği bildirildi.

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nce alınan karar doğrultusunda, tüm yurt genelinde olduğu gibi Tatvan'da da verilecek olan sıfır faizli kredilerle, çiftçilerin sulu tarıma yönelmeleri amaçlanıyor. İlçe Tarım Müdürlüğü'nün verilerine göre ilk etapta 18 köy belirlendiğini ancak, kredilerden yararlanmak isteyen her çiftçinin Tatvan Ziraat Bankası Müdürü Rüstem Gültekin Bal, amaçlarının çiftçileri sulu tarım yapmaya yönlendirmek olduğunu söyledi. Tatvan'ın 59 köye sahip olduğunu, bu köylerde sulu tarım yapmaya elverişli olan binlerce dönümlük arazinin bulunduğu yönünde bilgi sahibi olduklarını belirten Bal, "Ziraat Bankası olarak çiftçilerimize yönelik hazırlanan proje, çok iyi değerlendirilmelidir. Basınçlı sulama sistemleri dediğimiz yağmurlama sistemi ile sulu tarıma yönelmek isteyen her çiftçi, bu projemizden yararlanabilecektir. Modern tarım gerçekleştirilmesi için bu sisteme geçilmesinde, çiftçilerimiz daha çok kazanacaklardır. Bildirimde bulunacak olan çiftçilerimize, dönüm başına 400 ile 500 YTL arasında sıfır faizle 5 yıl ödemeli olarak vereceğimiz kredilerde, çiftçiyi sulama tesisatını kuracak olan firmalarla yüz yüze getirmiyoruz. İlgili firma gelip sulama tesisatını kuracak ve alacağını banka şubemizden alacaktır." dedi.

Bal, çiftçilerin istediği kadar araziyi ekileceğini belirterek, "Bu konuda belli bir sınır koymadık. Mart 2008 ayından itibaren, örnek çiftçilerimiz projelerine başlayacak. Yeter ki arsalarının tapulu olduğunu beyan etsinler, geri kalan kısmında biz yardımcı olacağız. Banka olarak sadece bu hizmeti değil, derin kuyu ve elektrik trafosu çekmek isteyenlere de kredi vermekteyiz. Ancak, derin depo ve elektrik trafosu için verdiğimiz krediler yine 5 yıl ödemeli olup, sadece yüzde 7 faiz uygulaması yapılıyor" şeklinde konuştu.

Ziraat Bankası Tatvan Şubesi Müdürü Rüstem Gültekin Bal, önümüzdeki günlerde muhtarlarla da bir araya gelerek, proje hakkında çiftçileri bilgilendirmeleri konusunda eğitici bilgiler vereceklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 14:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turgut mutlu IP: 85.105.133.xxx Tarih : 21.05.2008 12:04:39

nasıl 0 faiz anlayamadık detaylı şekilde anlatırsanız sevinirim kimse bankaya bulaşmk istemiyor siz nediyorsunuz