6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Çiftçiye tarım ve hayvancılık anlatıldı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme (TÜGEM) Genel Müdürü Hüseyin Velioğlu, Ahlatlı çiftçilere tarım ve hayvancılığı anlattı. TÜGEM Genel Müdürü Velioğlu, Yunus Ensari İlköğretim Okulu’nda İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa katıldı.

Toplantıya Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, Bitlis İl Tarım Müdürü Hidayet Aktaş, Ahlat İlçe Tarım Müdürü Nazif Koca, Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakamı Ahmet Avşar, tarım sektörünün ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek, 30 yıl önce tarımla övünen bir ülke iken, canlı hayvan ithal eden bir konuma gelindiğini söyledi. Avşar, "Ancak tarım ve hayvancılıkta gün geçtikçe daha bilimsel işlerler yapılıyor. Geleceğimizi iyi görüyorum" dedi.

Hüseyin Velioğlu da, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nca, bir çok projenin desteklendiğini dile getirerek, "Hayvancılığın gelişmesinde meralar önemli bir yere sahiptir. Bakanlığımız tarafından üreticilerimize desteklemeler başta olmak üzere, bir çok hizmet sunuldu. Şimdi bundan faydalanmanın tam zamanıdır" şeklinde konuştu.

Toplantının ardından TÜGEM Genel Müdürü Hüseyin Velioğlu ve beraberindeki heyet, karayoluyla Muş’a gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2005 Pazar 16:49:56
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 12:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?