1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Çimento fabrikası 20'sinde faaliyette

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Fenerbahçe Kulübü 2. Başkanı ve Bitlisli işadamı Nihat Özdemir tarafından yaptırılan Limak Çimento Fabrikası'nın 20 Haziran'da hizmete gireceğini belirtti.

Vali Atbaş, fabrikada ilk etapta 80 kişinin istihdam edileceğini, sonrasında ise bu sayının artacağını söyledi.

Atbaş, Nihat Özdemir ile son görüşmesinde fabrikanın bu ayın sonlarına doğru üretime başlayacağını aktardığını anlatarak "Zaten baktığımız zaman fabrika yavaş yavaş şekillenmeye başlıyor. Bu fabrikanın yapılışı demek Bitlis'te işsizlik oranının biraz daha azalması demektir. İlk etapta bünyesinde yaklaşık 80 kişi barındıracak ama sonraki etaplarda bu sayı daha da fazla olacaktır" dedi.

Çimento fabrikasının Bitlis'e büyük getirilerinin olacağını belirten Vali Atbaş, "Bu tesisin bize büyük bir avantajı daha olacak. Hem yöremiz gelişecek hem de çimento fabrikasının yanı sıra üniversitenin gelmesi ve polis okulunu açılmasıyla Bitlis bambaşka bir şehir olacaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 17:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sertac samur IP: 88.238.153.xxx Tarih : 16.06.2008 13:21:18

sayın nihat özdemir çok güzel bir davranış göstererek memleketine yatırımda bulundu ama buna değinmek istiyorum fabrikanın bulunduğu yer yani rahva yeni bitlisin oluşturulmaya çalışıldığı yer yani bi 10 yıl sonra orası şehir merkezi olucak ve merkezin içinde bir çimento fabrikası ne kadar hoş durur tartışılır. bu fabrikanın yapacağı hava kirliliği çıkaracağı tuzlar büyük sorunlara neden olabilir bitliste bir çok boş arazi var bunlarda değerlendirilebilirdi ama olan olmuş bitlis halkı için hayırlı olsun