1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Çocuklar ailelerinin en büyük desteği

Ahlat ilçesinde çocuklar, ailelerinin en büyük yardım ve destekçileri olarak yaz tatillerini geçiriyorlar.

Bölge insanı, yörede tek geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık konusunda hummalı bir şekilde çalışırken, onlara en büyük desteği ise evde kalan küçük yaştaki çocukları veriyor. Aileler tarlada çalışarak nafakalarını temin için alın teri dökerken, çocuklar ise ahırlarda kapalı kalan hayvanları kısa sürelide olsa dışarıda yemlenmelerine çalışıyor.

Çocuklar, amaçlarının hayvanları hem havalandırıp hem de yeşillikten nasiplerini almalarını sağlamak olduğunu belirterek, "Zaten ailelerimiz evlerimizden uzaklaşmamıza da müsaade etmez. Biz de eve yakın yerlerdeki otlaklarda hayvanlarımızı doyuruyoruz. Büyükbaş hayvanlarımızı biraz havalandırdıktan sonra tekrar eve geri dönüyoruz. Bu arada annemiz sık sık gelerek bizi kontrol ediyor. Burası evimizin bahçesi sayılır. En fazla 1- 2 saat kalıyoruz. Arkadaşlarımızla biraz oynayıp ondan sonra eve dönüyoruz." şeklinde konuştu.

Aileler ise amaçlarının bu yaştaki çocuklara hayvan güttürmek değil, onlara sorumluluk ve aile kavramını öğretmek olduğunu belirtiyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 12:50:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?