1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Çocuklar polisle kaynaşıyor

Bitlis Emniyet Müdürlüğü başlatmış oldukları uygulama ile ilköğretim okulundaki öğrencileri polis araç-gereçlerle buluşturuyor.

Bu kapsamda minik öğrenciler ilk kez telsizle konuşup panzere bindiler.
Emniyet Müdürlüğü binasına servis aracı ile getirilen Yükseliş İlköğretim Okulu öğrencilerine ilk olarak sinema salonunda çizgi film izletildi. Ardından birimleri gezen minikler, Asayiş Şube Müdürü Harun Yıldırım ziyaret ettiler. Asayiş Şube Müdürü Harun kendilerini ikramda bulunduktan sonra, telsizle konuşmak isteyenleri yayına aldı. İlk kez telsizle görüşme yapan minikler heyecandan konuşamadılar. Ardından minik öğrenciler dışarıda bulunan polis panzeri ve ekip arabalarına bindiler. Polisler nezaretinde panzere ilk defa binen minikler, panzere binmek için sıraya girdiler. Panzerleri sadece TV'lerde gördüklerini söyleyen minikler, büyüyünce polis olmak istediklerini ifade ettiler.
Her gün farklı bir okuldan öğrenciler getirip polislere ait araç-gereçleri tanıttıklarını ifade eden yetkililer, bu sayede ilişkileri geliştirip öğrencilerin kafalarındaki bazı soru işaretlere de cevap verdiklerini belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 16:20:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?