9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Çocuklara diş fırçalama dersi

ÇOCUKLARA DİŞ FIRÇALAMA DERSİ

Bitlis Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Fırçalar Elimizde Projesi'ne katılan Vali Yardımcısı ve İl Emniyet Müdürü, kadın polis memurları ile birlikte çocukların dişlerini fırçaladı.

Bitlis 100. Yıl Atatürk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen ve velilerin de katılımının sağlandığı projede veliler, kadın polisler ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, öğrencilerin dişlerini fırçaladılar. Kırıkkale Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Doç. Dr. Türksel Dülgergil'in öncülüğünde yaklaşık 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerinin dişleri fırçalandı. Programa katılan Vali Yardımcısı Sibel Tursun ve Emniyet Müdürü İbrahim Bıçakçı, ellerine aldıkları fırçalarla öğrencilerin dişlerini fırçaladı.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalar yapan Doç. Dr. Türksel Dülgergil, Bitlis Valiliği ile birlikte yürütülen proje kapsamında 2-6 yaş grubu çocukların dişçi ve diş fırçalama sendromlarını atlatmak amacıyla uygulanan proje kapsamında Bitlis'te çeşitli etkinliklere katıldıklarını söyledi. Dülgergil, "Bu uygulama çürük başlangıcı konusunda önemli bir tedbir olarak görülüyor. Yılda 2 defa uygulanması gereken bu projenin çocuklar üstünde de önemli etkisi bulunmaktadır. Diş hekimi ile karşılaşma esnasında

çocukta oluşabilecek korkuları bu şekilde yeniyoruz. Avrupa'nın birçok ülkesinde ders olarak işlenen bu konunun ülkemizde yeni yeni uygulanmaya başlaması da bir gelişmedir. Özellikle ana sınıfı öğrencilerine uygulanan bu projenin 4-5 yıl içerisinde ilköğretim okulu öğrencilerine de olumlu etkisi olacağı düşüncesindeyiz. Desteklerinden dolayı Bitlis Valiliği, Bitlis Emniyet Müdürlüğü ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi'ne teşekkür ediyoruz" dedi.

Bitlis Vali Yardımcısı Sibel Tursun ise, bu konu ile ilgili olarak uzmanlarla bir toplantı yaparak, konunun Bitlis'te yaygınlaştırılmasına çalışacaklarını ifade etti.

ÇOCUKLARA DİŞ FIRÇALAMA DERSİ
ÇOCUKLARA DİŞ FIRÇALAMA DERSİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 13:59:00
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 14:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?