1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Çocuklara oyunlu kuş gribi eğitimi

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve UNİCEF tarafından kuş gribi hastalığı hakkında çocukların bilgilenip eğitilmesine katkı sağlamak amacıyla Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde eğitim gören öğrencilere verilmek üzere çok sayıda eğitim materyali gönderildi.


"Kuş şehri" adı altında verilen oyun setleri, daha çok kuş gribine yakalanma riski olan Ağrı, Aydın, Batman, Bursa, Diyarbakır, Iğdır, Kars, Konya, Muğla, Balıkesir, Şanlıurfa, Erzurum, Hakkari, Bitlis ve Van olmak üzere 15 il müdürlüğüne gönderildi.

Ergani İlçe Tarım Müdürlüğü, bakanlık tarafından kendilerine gönderilen 21 koli 'Kuş Şehri' oyun setini merkez ve köy okullarına verilmek üzere ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim ederken, çocukların kuş gribi hakkında bilgilenmeleri sağlandı.

Tarım Bakanlığı ve UNİCEF tarafından gönderilen oyun setleri Milli Eğitim Şube Müdürü Turgut Şengül nezaretinde okullara dağıtıldı.

Oyunun oynanış şekli ve kazanımları hakkında bilgi veren Şengül, şöyle konuştu: "Bu oyunla çocuklarda muhakeme yapabilme, neden -sonuç ilişkisi kurabilme, seçim yapma ve planlama becerisini geliştirme gibi bilgi ve becerilerin kazanılması hedeflenmiştir. Kuş gribiyle alakalı bakanlık tarafından bize gönderilen eğitici oyun setleri, çocuklar için hem oyun, eğlence hem de bu hastalığın tedbir yollarını oyun oynayarak öğrenme imkanı veriyor."

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 13:29:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?