9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Çocukların kayak ilgisi

ÇOCUKLARIN KAYAK İLGİSİ

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan baby-lift sistemli kayak merkezine aşırı ilgi gösteren çocuklara ücretsiz kayak dersleri de verildiği belirtildi.

Ahlat Kış Sporları Başkanı Deniz Balaman, çocukların kayak öğrenme sayısının her geçen gün arttığını, bunun da sevindirici olduğunu söyledi. Ahlat kayak merkezine her yaştan kayak severin geldiğini fakat çocukların kayak yapmasını daha çok önemsediklerini belirten Balaman "Uzağa gitmeye gerek yok. Acemi kayak pistimizde çocuklarınız gayet güvenli bir şekilde kayak yapmayı öğrene bilir. Yeter ki çocuklarınıza kayma güvenini verin. Biz bura onarla kayma tekniklerini mutlaka öğretiriz. Ahlat Kış Sporları Derneği olarak kayağın yöremizde gelişmesi için her türlü fedakarlığı yapacağız. Öncelikle acemi kayakçılara ve çocuklara ücretsiz kayak dersleri veriyoruz. Kayak derslerimiz talepler doğrultusunda devam edecek" dedi.

Balaman, çocukların kayak ilgisinin çok önemli olduğunu da belirterek; "Ahlat'ta kayak öğrenmek isteyen çocukların gösterdiği ilgiden oldukça memnunum. Onlara her türlü desteği veriyoruz. Çocuklarımıza acemi pistimizde öncelikle, durmasını sağ ve sola ağırlıklarını vererek yön değiştirmeyi öğrendiler" dedi

Can kapsal isimli çocuk ise hocasının verdiği güven ile kaymaya ilk adımını attığını söyledi.

ÇOCUKLARIN KAYAK İLGİSİ
ÇOCUKLARIN KAYAK İLGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 13:16:01
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 13:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?