8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Çömlek yaparak çocuklarına bakıyor

ÇÖMLEK YAPARAK 6 ÇOCUĞUNA BAKIYOR

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Kavakbaşı beldesinde yaşayan 6 çocuk annesi Kadriye Özabay (40) çömlek yaparak çocuklarını okutuyor.

İlçe Kaymakamı Musa Sarı'nın ziyaret ettiği ve çalışmaları izlediği Özabay, kocasının öldüğünü ve yaptığı çömleklerle çocuklarına bakmak zorunda olduğunu söyledi. Toprağı çamura dönüştürdükten sonra çanak, çömlek ve tandır, vazo gibi ürünler yaptıklarını anlatan Özabay, bunları satarak evinin geçimini sağladıklarını ifade ederek Kaymakam Sarı'dan çömlekçilik sanatı için gelişmiş makineler istedi. Özabay, "Çalışacak kimsemiz yok. Devletten bizlere yardım etmesini bekliyoruz. Tek geçim kaynağımız çömlek,

bu da olmasa hiçbir geçim kaynağımız yok. Kocam vefat ettiği için bakmak ve okutmak zorunda olduğum altı çocuğum var. Çömlek yaparak kazandığım parayla evimi geçindiriyorum" şeklinde konuştu.

Kaymakam Sarı ise, Özabay için ne gerekiyorsa yapacaklarını okuyan çocukları için ise gerekli okul yardımlarında da bulunacaklarını söyledi. Kaymakam Sarı, Kadriye Özabay ile yaptığı sohbet esnasında "Okul okuyan çocukların için sıkıntı yapma, onlar için her türlü desteği vereceğiz. Sen bu çömlekçilik mesleğine devam et bununla ilgili bir projemiz var" dedi.

Çömlekçilik mesleğini daha profesyonel bir hale getireceklerini dile getiren Sarı, "Şu anda amatörce yapılıyor Kavakbaşı Belediyesi ile birlikte planımız bu çömlekçiliği biraz daha profesyonelleştirip piyasaya biraz daha iyi bir şekilde sürebilmektir. Bununla ilgili makineler alıp çömlekçilik sanatı ile ilgilenen kadınlarımızın işini biraz daha kolaylaştıracağız" ifadelerini kullandı.

ÇÖMLEK YAPARAK 6 ÇOCUĞUNA BAKIYOR
ÇÖMLEK YAPARAK 6 ÇOCUĞUNA BAKIYOR
ÇÖMLEK YAPARAK 6 ÇOCUĞUNA BAKIYOR
ÇÖMLEK YAPARAK 6 ÇOCUĞUNA BAKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2010 Cuma 11:31:05
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 12:33:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?