6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Cumhurbaşkanı'na 'su' şikayeti

Bitlis'in Zeydan Mahallesi Muhtarı Hikmet Kandemir, içme suyu sıkıntısına çözüm bulamayan yetkilileri Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e şikayet etti. 700 haneli ve 7 bin 500 nüfuslu Zeydan Mahallesi'nin bir kısmında yaşanan içme suyu sıkıntısı bir türlü çözüme kavuşturulamazken, mahalle sakinleri zor şartlarda içme suyunu temin ediyor.

Yetkililere defalarca dilekçe vermesine rağmen bir çözüm bulunamadığını söyleyen mahalle muhtarı Hikmet Kandemir, dilekçelerine bile cevap verilmediğini iddia etti. Kandemir, mahallesinde yaşadığı sıkıntıları Cumhurbaşkanlığı makamına dilekçeyle ilettiğini belirterek, "Mahallemin bazı kesimlerinde içme suyu yok. Sürekli sularımız kesiliyor ve günde 1 - 2 saat ancak su akıyor. Vatandaşlar, eski çeşmelerde ve sağlıksız ortamda içme suyunu karşılıyorlar. Defalarca valilik, belediye ve Devlet Su İşleri'ne müracaat ettik ancak bir netice alamadık. Bırakın sonuç almayı dilekçelerimize dahi cevap vermediler" dedi.

Son çare olarak konuyu Cumhurbaşkanlığı'na şikayette bulduğunu anlatan Kandemir, "Yerel yetkililere yazdığım dilekçelere cevap alamayınca, ardından Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvurdum. Bitlis'teki yetkili mercilerden bana henüz cevap gelmezken, Cumhurbaşkanlığı ve diğer bakanlıklardan bilgilendirme yazısı aldım. Yazıda, gerekli yerlere bildirdikleri belirtiliyor" diye konuştu.

Bin 500 metrelik bir boru ile Altınkalbur mevkiden su getirilebileceğini de dile getiren Kandemir, "Yapılacak olan bir su deposuyla bu sorun gederilebilir. Mahallenin bazı kısımlarında günde 1 - 2 saat su akıyor. Vatandaşlar dışarıda bulunan bazı eski çeşmelerde içme suyu ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Ancak bu su sağlıksız. Fakat sorunumuzla ilgilenen yok" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2005 Çarşamba 12:48:01
Güncelleme :9 Temmuz 2005 Cumartesi 12:02:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut bayraktar IP: 78.169.228.xxx Tarih : 3.06.2008 23:45:47

antakya belediyesini vatandaşa yapılan astıronomik su faturalarındaki artıştan ve zamdan dolayı sayın cumhurbaşkanının olayı incelenmesini gereğin yapılmasını rica ediyorum sayın cumhurbaşkanım belediye başkanı mehmet yeloğlu ve su işleriyle ilgili birimlerin incelenmesini rica ediyorum...