1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Cumhuriyetin 85. yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bitlis'te coşkuyla kutlandı. 

Cumhuriyet Meydanı'ndan düzenlenen törende, Vali Mevlüt Atbaş, Belediye Başkanı Cevdet Özdemir ve Jandarma Komutanı Albay Turhan Yazıcı halkın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Vali Mevlüt Atbaş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 

Atbaş, "Büyük bir coşkuyla Cumhuriyetin 85. yıl dönümünü kutlamaktayız. Yüce Türk milletine ve onun değerli evlatları olan sizlere kutlu olsun. Ülkelerimizin çağdaş medeniyetlerde gösterdiği başarılar ve toplumumuzun ulaşmış olduğu hayat seviyesi Cumhuriyet ile yükselmektedir. Demokratik laik ve sosyal bir hukuk devleti olmamız Cumhuriyet rejiminin bir kazanımıdır. Bu nedenle Cumhuriyeti yükseltmek her Türk vatandaşının bu halka karşı vicdani bir sorumluluğudur. Toplumsal refahın artırılması, barış ve huzurun sağlanması, özgür ve demokratik toplumun oluşturulması yolunda gösterdiğimiz gayret bu inancımızı pekiştirmektedir. İç ve dış mihraklar her fırsatı değerlendirerek birlik ve bütünlüğümüzü parçalamaya çalışmaktadır. Bir birimize güvendikçe, birlik ve dirliğimizi devam ettirdikçe, bütün bu gayretler boşa çıkacaktır. Kimse bizim irademizi kıramayacak, şanlı al bayrağımız dalgalanmaya devam edecektir" dedi. 

Öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterisi yapıldı. Kutlamalar, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından geçit töreni ile son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 16:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?