8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

DAKA'dan KOBİ'lere mali destek

DAKA'DAN KOBİ'LERE MALİ DESTEK

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) mali destek programı çerçevesinde projesui dereceye giren Küçük ve Orta Büyükteki İşletmelere (KOBİ) 14 milyon TL hibe kredi desteği sağlanacağını belirtti.

Vali Yılmaz, yaptığı açıklamada DAKA'ya yapılacak başvurular neticesinde uygun bulunduktan sonra asgari 50 ve azami 400 bin TL arasında hibe kredi desteği sağlanacağını söyledi. Yılmaz, "DAKA, KOBİ mali destek programına başvurular 30 Aralık 2009 tarihi itibari ile başlatılmıştır. Bu program kapsamında ajansa yapılacak başvurular sonucunda dereceye girecek projelere yaklaşık 14 Milyon 177 bin 635 TL'lik kaynak desteği sağlanacak. KOBİ mali destek programı çerçevesinde Bitlis, Hakkari, Muş ve Van il sınırları içerisinde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmeler için düzenlenecek, tarım, sanayi, turizm işletmeleri, çevreye duyarlı üretim imalathaneleri ve araştırma-geliştirme (Ar-Ge) gibi projeler desteklenecektir" dedi.

Başvuru sahiplerinin yapacakları projelere göre asgari 50 ve azami 400 bin TL arasında kredi verileceğini kaydeden Vali Yılmaz, "Söz konusu mali destek programın başvuru rehberinde belirtilen kriterler doğrultusunda hazırlanacak olan projelere kredi sağlanacaktır. Konu ile ilgili olarak Hakkari, Muş ve Bitlis'te çeşitli tarihlerde toplantılar düzenlenecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 14:00:03
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 14:10:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?