1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Deprem haftası etkinlikleri

Tatvan ilçesindeki Uluer İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik, yangın ve deprem konusunda bilgilendirme tatbikatı düzenlendi.

Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan tatbikat senaryosuna göre, okul içerisinde meydana gelen deprem ve yangın nedeniyle bölgeye Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı kurtarma ekipleri ile itfaiye ekipleri gönderildi. Çıkan yangın sonrasında okulda bulunan öğrenciler ve öğretmenler gruplar halinde hızlı bir şekilde binadan tahliye edilerek okul bahçesindeki güvenli bölgeye çıkarıldı.

Okulun 2'nci katında kalan ve ilk tedavileri yapılmış bazı yaralı öğrenciler, itfaiye aracının merdiveni ile bulundukları yerden indirilerek hazır bulunan ambulansa taşındı.

Başarı ile gerçekleştirilen tatbikat hakkında açıklama yapan Tatvan Sivil Savunma Müdürlüğü yetkilileri, öğrencileri bilinçlendirmek için bu tür etkinliklerin faydalı olduğunu belirtildi. Çalışmanın amacına ulaştığını ifade eden yetkililer, "Yapılan ve başarıyla sonuçlanan bu tatbikatta emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dediler.

Öte yandan tatbikatı gerçek zanneden bazı vatandaşlar, cadde üzerinde olanları merakla izlediler.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 17:36:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?