1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Doğaya 400 keklik bırakıldı

Bitlis Orman İşletme Müdürü Şakir Güneri, biyolojik mücadeleye karşı avlanma yasağı olan bölgelere 400 adet keklik bıraktıklarını belirtti.

Güneri, genellikle avcılara kapalı olan alanlara bıraktıkları, bazıları küçük olan kekliklerin büyüyüp gelişerek çoğalmalarını sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Keklikleri, Elazığ'daki bir özel çiftlikten aldıkları, gelecek sonbahar ayında da yine bu miktarda bir kekliği doğaya bırakacaklarını anlatan Şakir Güneri "Bu sahalara avcıların girmemesi içinde kesinlikle gerekli önlemler alınacaktır" dedi.

Küresel ısınmanın başlamasıyla birlikte başgösteren kuraklıkla birlikte böceklerin arttığına dikkat çeken Müdür Güneri, avcıların doğal dengeyi bozmamaları için yaban hayvanlarına dokunmamalarını istediklerini söyleyerek, "Doğaya bırakılan keklikler böcekle mücadelenin bir başlangıcıdır. Özellikle doğaya uygun mücadele yöntemleri yapılıyor ilaçlamaya pek sıcak bakmıyor. Bu bölgedeki böcekler meşe yaprağını yediği için ağaç büyümüyor. İki üç yıl üst üste büyüme olmadığından ağaç tamamen kuruyor. Doğaya ve çevreye zarar vermeden biyolojik yöntemle mücadele ediyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 21:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?