3
Mayıs
2024
Cuma
BİTLİS

Dolu hayatı felç etti!

BİTLİS ve Tatvan İlçesi’nde sabah saatlerinde etkili olan dolu yağışı, yaşamı felç etti. Bitlis’te birçok binanın bodrum katlarını su bastı.

Sabah saatlerinde aniden bastıran fındık büyüklüğündeki dolu yağışı, yaklaşık 30 dakika boyunca aralıklarla sürdü. Tatvan İlçesi’nde doluya hazırlıksız yakalananlar saçakların altına sığındı. Bitlis’te ise doluların büyüklüğü nedeniyle kimi araçların kaportalarında izler oluştu. Birçok binanın bodrum katlarını su bastı. Su basan evlerden yapılan yardım çağrılarına Bitlis Belediyesi ekipleri karşılık verdi. Evlerdeki sular ekipler tarafından boşaltılırken, evlerde madda hasar meydana geldi.

İÇİNDE 4 KİŞİ BULUNAN ARAÇ SEL SULARINA KAPILDI

Van’ın Erciş İlçesi’nde öğlen saatlerinde aniden başlayan sağanak yağmur sele neden oldu. Erciş- Ağrı karayolunun Işıklı mevkiinde meydanan gelen sel yüzünden Ilıca Köyü yolu ulaşıma kapandı. Sel suları, Halil Siyahkaya yönetiminde ve içinde 4 kişinin bulunduğu bir otomobili de metrelerce sürükledi. Otomobilin kapısını açarak güçlükle çıkan 4 kişi yara almadan kurtulurken, birçok evin bodrum katlarını da su bastı. Vatandaşlar yağış olduğu zaman büyük korku yaşadıklarını, defalarca sorunu ilettikleri belediyenin bir çözüm bulmadığını söyledi. 

...
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2012 Pazar 19:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?