1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Eğer dağa çıktıysa benim evladım değil

Lice'de şehit düşen er ile dağdaki ağabeyinin hikâyesi, Mahsun Kırmızıgül'ün çekimleri süren 'Güneşi Gördüm' filminin gerçekleşmiş hali.....

Diyarbakır Lice'deki çatışmada şehit düşen Bitlisli Er Fevzi Güngör ve 2007'den beri PKK'nın dağ kadrosunda olduğu öne sürülen ağabeyi Ferdi Güngör'ün hayat hikâyesi, Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp yönettiği 'Güneşi Gördüm' filminin gerçekleşmiş hali olarak ilgi uyandırdı... Kırmızıgül'ün yaklaşık bir yıl önce kaleme aldığı filmin senaryosunda da Altan Erkekli'nin oynadığı Davut karakterinin de bir oğlu dağda, diğer oğlu da asker. Şu sıralar Kars'ta çekimleri devam eden filmin setine gelen haber herkeste şok etkisi yarattı. Dün tüm haberlerde yer alan iki oğlunun da ayrı ayrı hüznünü yaşayan baba Ekrem Güngör'ün filmdeki karşılığı olan Altan Erkekli, "Bu filmimizin ne kadar hayatın içinden olduğunu kanıtlıyor" diye konuştu. 12 Mart 2009'da vizyona girecek olan 'Güneşi Gördüm' filmindeki birçok hikâyeden sadece birisi olan bu olay, sette de hüzün havası estirdi.

AN NE DEN KÜRT ÇE LA NET
Filmin adeta gerçek hikâyesinin yaşandığı Bitlisli Güngör ailesinde ise matem var. Daha önce cezaevine girdiği ve 6 Haziran 2007'de Van Ağır Ceza Mahkemesi tarafından arama kararı çıkarıldığı için herkes Ferdi Güngör'ün PKK terör örgütüne katıldığını düşünüyor. Baba Ekrem Güngör, "Dağa çıktığına inanmıyorum. Ama gerçekse tek oğlum var o da canını vatan için feda eden Fevzi'dir" derken, Türkçe bilmeyen anne Melike Güngör ise şehit oğlunun fotoğraflarını öpüp kokluyor, PKK'ya Kürtçe lanetler yağdırıyor.

'Eğer dağa çıktıysa benim evladım değil'

Bitlis'in Güroymak ilçesinde yaşayan 2'si kız 6 çocuk babası Ekrem Güngör, çifte acı yaşıyor. Asker oğlu Fevzi Güngör vatani görevini yaptığı Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlerin hain baskını sırasında 60 kadar arkadaşını korumak için kahramanca çarpışırken şehit düştü. Diğer oğlu Ferdi Güngör ise 2 yıl kadar önce kayıplara karıştı. O'nu en çok kahreden ise oğlunun dağa çıkıp PKK'ya katıldığı iddiası. Acılı baba "İki yıldır kayıp. Dağdaysa evlatlıktan reddediyorum" dedi.

'İçimde hissederek hüzünlenmiştim'

İki oğlunun da ayrı ayrı hüznünü yaşayan baba Ekrem Güngör'ün filmdeki karşılığı olan sanatçı Altan Erkekli, olayın şaşkınlığını yaşıyor. Erkekli, "Filmde oynadığım karakteri ta içimde hissederek, hüzünlenmiştim. Bir de oynadığım karakterin gerçek hayattaki karşılığının olması ve bunu da tam setteyken duymamız bende şok etkisi yaşattı. Bu da filmimizin ne kadar hayatın içinden olduğunu kanıtlıyor. Acılı aileye başsağlığı diliyorum. Dilerim bu yaşadığımız son olay olur" ifadesini kullandı.

Sabah
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 10:51:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?