1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Eğitim-Bir Sen'den basın açıklaması

Eğitim-Bir Sen Bitlis Şube Başkanı Rasim Taşcan, Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz'ın gayretli ve samimi çalıştığını belirtti.

Taşcan, yaptığı yazılı açıklamada, son dönemlerde okullarda yaşanan bir çok sorunun çözüldüğünü söyledi.

Teşcan, "Örneğin 2008 baharında Mutki ilçesinin köylerini gezdiğimizde 15 köy okulunun tuvaletinin olmadığını tespit etmiştik. Son olarak bölge eğitim durumu hakkında yaptığımız değerlendirmede bu okulların tamamına tuvalet yaptırıldığını gördük. İlimizin en ücra köşesindeki okullarında bile gözle görülür bir iyileşme söz konusudur. Milli Eğitim Müdürümüzün bu samimi ve olağanüstü gayretleri karşısında biz eğitimcilere düşen daha fazla çalışmak olmalıdır" dedi.

Öğrenci velilerinin çocuklarından başka her şeye zaman ayırdıklarını ifade eden Taşcan, "Öğrenci velileri veya aileleri çaya, oyuna, televizyona, telefonlarına çocuklarından daha fazla zaman ayırıyorlar. Kendi çocuklarının geleceği telefonları kadar önemli değildir. Eğer daha önemli ise sık sık çocuklarının okulunu ziyaret ederek, evde onlara daha fazla zaman ayırarak bunu göstermeleri gerekiyor. Bitlis'in eğitim kalitesini arttırmak için biz eğitimciler başta olmak üzere, milletvekillerimiz, mülki amirlerimiz, il ve ilçe milli eğitim yöneticilerimiz, veliler ve öğrenciler çok daha fazla çalışmalıyız. Milli Eğitim Müdürümüzün yoğun çalışma temposunun ilimizdeki diğer eğitim çalışanlarına örnek olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 13:12:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?