1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

'Eğitimde strateji belirleme' toplantıları

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, eğitimde yaşanan sıkıntıları, beklentiler ve hedeflerin belirlenmesi amacıyla düzenlediği 'Eğitimde strateji belirleme' toplantıları devam ediyor. 

Bitlis Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantılara il ve ilçelerden 22 yönetici katıldı. Milli Eğitim Şube Müdürü Mahfuz Bayar başkanlığında oluşturulan heyet yapılan anketler doğrultusunda eğitimde yaşanan sıkıntıları, beklentileri ve hedeflerin belirlenmesi yönünde rapor hazırlıyorlar. 21 Ekim tarihinden bu yana her hafta araya gelen yöneticiler, 2006 yılından bu yana 3 ayrı yönde hazırladıkları anketlerin sonuçlarını 5 bilirkişi huzurunda maddeler halinde yeniden düzenliyorlar. 

Yapılan toplantılar hakkında bilgi veren Bitlis Milli Eğitim Şube Müdürü Mahfuz Bayar, 2010-2014 yılları arasında uygulamaya konulacak olan strateji planlarının çalışmalarını her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bayar, "Bu stratejilerin hazırlanması sürecinde kendimize 3 ayrı yönde paydaş bulduk. Bunlara çeşitli sorular içeren bir anketle katılım sağladık. Birinci paydaşımız Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarıdır. İkinci anket uygulaması ise okul yöneticileri ve 2 öğretmen ile yapıldı. Üçüncü paydaş olarak da kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri olarak belirledik" dedi. 

Ortaya çıkan sonuçları rapor halinde Milli Eğitim Bakanlığı'na sunacaklarını kaydeden Bayar, "Bu paydaşlara yöneltilen anket sorularını 5 kişilik bir heyetle rapor haline getirdik. Şimdi de ortaya çıkan sorunları bir rapor haline getirerek, Aralık ayı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı'na sunacağız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 13:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?