1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ekmeğin gramajı arttı fiyatı aynı kaldı

Bitlis'te 50 Ykr'den satılan 230 gram ekmeğin, 250 grama çıkartılarak eski fiyattan satılması karlarlaştırıldı.

Bitlis'in Ahlat İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası (AESO) Başkanı Nesim Şeker, Bitlis Valiliği'nce oluşturulan komisyonun yaptığı çalışmalar neticesinde ilde ekmek gramajının yeniden değerlendirildiğini söyledi. Şeker, "Bitlis Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği İhtisas Komisyonu'nun almış olduğu karar gereğince 230 gram ekmeğin fiyatı 35 Ykr'den 50 Ykr'ye çıkarılmıştı. Ekmek rayiç bedelinin yüksek bulunması ve yapılan itirazlar sonucunda, Bitlis Valiliği'nce bir komisyon oluşturuldu.

Oluşturulan komisyon alınan eski kararımı iptal etti. Komisyon 230 gramdan satılan ekmeğin gramajında 20 gram daha artırarak, yine eski fiyat olan 50 Ykr' den satılmasına karar verdi. Biz de komisyonun bu kararına uyacağız. Bu karar Bitlis il ve ilçeleri için geçerlidir" dedi.

Öte yandan, fiyat ve yeni gramaj uygulaması belediye hoparlöründen sık sık anons yapılarak vatandaşların bilgilendirilmesi sağlandı.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 13:22:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan şimşir IP: 85.99.44.xxx Tarih : 9.05.2008 10:32:39

biraz insaf edin bitlis gibi küçük bir memlekette ekmeğin fiyatı nasıl bu kadar pahalı olur.işşizliğin diz boyu olduğu bu yerde vatandaş nerden bulsun ekmek parasını.sonra niye bitlis gelişmiyor diyorsunuz. sizin gibiler (yani sadece kendi menfaatlerini düşünen)mahluklar olduğu sürece olmaz. mahluklar diyorum çünkü bunları yapan insan olamaz.